Αθλητισμός|03.07.2019 23:24

ΠΑΟΚ: Θετικό δείγμα στην πρώτη του Φερέιρα παρά την ήττα από την Αλκμααρ (1-0)

Αντώνης Τσακαλέας

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε καλύτερη συνολική εικόνα από την Αλκμααρ, όμως οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα σε μια από τις ελάχιστες τελικές που είχαν, και επιβλήθηκαν με 1-0 του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο σε σχηματισμό 4-4-2 που αναμένεται να αποτελέσει τη τακτική βάση του ΠΑΟΚ με το Πορτογάλο τεχνικό στην άκρη του πάγκου του.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι» δεν απειλήθηκαν, με όπλο τη διάθεσή τους να πιέσουν ψηλά με τους Ακπομ, Γαϊτανίδη, Ζαμπά και Κάτσε, αναγκάζοντας την Αλκμααρ σε μπαράζ γεμισμάτων από την πίσω γραμμή προς τους επιθετικούς, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των νταμπλούχων, τους Βαρέλα και Χατζηισαΐα, να έχει σωστές τοποθετήσεις στο χώρο, μην επιτρέποντας τη σωστή υποδοχή της μπάλας από τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς.

Οι Ολλανδοί είχαν μόλις δυο τελικές προσπάθειες, με τη δεύτερη να έρχεται στο 43', με σκόρερ τον Στενγκς, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος εκτίμηση του Βαρέλα, φέρνοντας την Αλκμααρ στη περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε και πάλι διάθεση για πίεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τους Στοχ και Ενρίκε να είναι οι πλέον δραστήριοι.

ΠΑΟΚ - Α' Ημίχρονο: Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Κάτσε, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Γαϊτανίδης, Άκπομ.

ΠΑΟΚ - Β' Ημίχρονο: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Μιχάι, Δεληγιαννίδης (85' Τσιγγάρας), Λημνιός, Μίσιτς, Ντόουγκλας, Ενρίκε, Στοχ, Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚΑλκμάαρφιλικόSuperLeagueπροετοιμασίαποδόσφαιρο