Αθλητισμός|04.07.2019 01:35

Παναθηναϊκός: Όλα όσα έγιναν στην πρώτη προπόνηση της σεζόν (pic+vid)

Κώστας Γουλής

Επειτα από περίπου 40 ημέρες διακοπών, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού αντάμωσαν ξανά το απόγευμα της Τετάρτης (3/7) στο «Γ. Καλαφάτης», για την επίσημη «πρώτη» της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το «παρών» στην πρώτη συγκέντρωση της σεζόν έδωσαν οι Διούδης, Κότσαρης, Χριστογεώργος, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Θεοχάρης, Χρ. Δώνης, Μακέντα, Μπουζούκης, Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης και Βέργος. Μαζί με τους παραπάνω ποδοσφαιριστές του βασικού «κορμού», παρόντες ήταν και οι επτά «μικροί» επαγγελματίες που θα «μπουν» απ’ τις πρώτες κιόλας προπονήσεις της ομάδας (Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Σκεντεράι, Τζαβίδας, Σερπέζης, Ζαγαρίτης, Βαγιαννίδης).

Το ίδιο συνέβη και με τους 12 «κομμένους», που δεν υπολογίζονται στην παρούσα φάση απ’ το τεχνικό τιμ (Αλτμαν, Στάικος, Σιφναίος, Τζανδάρης, Παντελάκης, Αρμενάκας, Δημήτρουλας, Οικονόμου, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνιέ, Αγγελόπουλος, Χαντζάρας). Μοναδικοί απόντες ήταν ο Εμάνουελ Ινσούα (επιστρέφει την Πέμπτη 4/7) κι ο αρχηγός του «τριφυλλιού» Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος έχει πάρει επιπλέον άδεια λόγω εθνικής και θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα (8/7).

Τα δύο νέα πρόσωπα της «πρώτης»

Στο πρώτο ραντεβού, πριν την προπόνηση, μίλησε στους παίκτες (στο κεντρικό σαλόνι των εγκαταστάσεων) ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Νταμπίζας -ο οποίος παρουσίασε τα νέα μέλη του ιατρικού τιμ, τον χειρουργό ορθοπεδικό Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο και τον φυσικοθεραπευτή Ξενοφών Κωνσταντάκη.

Ο Νίκος Νταμπίζας στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές (Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ/Δημήτρης Μπίρνταχας)

Ο πρώτος θα αντικαταστήσει τον Μάνο Σάρρα ως γιατρός… καθημερινότητας της ομάδας στο Κορωπί (παραμένει επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του «τριφυλλιού» ο κ. Λεβάκος), ενώ ο δεύτερος αντικατέστησε τον φυσιοθεραπευτή, Οδυσσέα Πάγια. Ο Π. Αλεξανδρόπουλος έχει θητεύσει και στην ΑΕΚ σε πρώτη ομάδα και Ακαδημία από το 2013 έως το 2016 και επιστροφή πέρσι στην Ακαδημία των «κιτρινόμαυρων». Ο δε Ξ. Κωνσταντάκης, έχει θητεία στην ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού και σε εθνικές ομάδες βόλεϊ.

Γ. Δώνης: «Διάστημα προσαρμογής»

Ακολούθως πήρε το λόγο ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος καλώς όρισε τους «πράσινους» στην έναρξη της νέας χρονιάς: «Παιδιά καλώς ήρθατε. Ελπίζω να περάσατε καλά στις διακοπές σας και να ξεκουραστήκατε» τόνισε αρχικά ο 49χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Αυτό το πρώτο διάστημα, θα είναι περισσότερο διάστημα προσαρμογής και παραπάνω αξιολόγησης κι από τη δική μου την πλευρά, μέχρι να έρθουν και οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αποκτηθούν από την ομάδα. Καλή αρχή σε όλους».

Ο προπονητής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Μαλλιαρίτσης επί τω έργω (Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ/Δημήτρης Μπίρνταχας)

Μόνοι τους οι 12 «κομμένοι»

Το πρώτο πρόγραμμα της νέας χρονιάς περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις «πέντε - δύο» και παιχνίδι με περιορισμούς. Ατομικό πρόγραμμα με γυμναστή της ομάδας έκαναν οι τραυματίες Σέχου, Ξενόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, ενώ ξεχωριστό πρόγραμμα στο γυμναστήριο ακολούθησαν οι 12 «κομμένοι», δηλαδή οι Άλτμαν, Μουνιέ, Οικονόμου, Στάικος, Τζανδάρης, Παντελάκης, Αρμενάκας, Σιφναίος Αγγελόπουλος, Δημήτρουλας, Χαντζάρας.

Παρά το γεγονός πως βρίσκονται στο γκρουπ των «κομμένων» οι Μουνιέ και Αρμενάκας διατήρησαν το κέφι τους (Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ)

Οι παίκτες του συγκεκριμένου γκρουπ ενημερώθηκαν πως από την Πέμπτη (4/7) θα προπονούνται σε άλλες ώρες απ’ την υπόλοιπη ομάδα, με γυμναστή των «πράσινων». Για την υπόλοιπη ομάδα, το πρόγραμμα της Πέμπτης (4/7), έχει διπλή προπόνηση, το πρωί στις 8.30 και το απόγευμα στις 7.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο youtube μέσω του PAO TV, με την πρώτη προπόνηση των «πράσινων» για τη νέα σεζόν και τα εντυπωσιακά πλάνα τραβηγμένα από drone, που πέταξε πάνω απ' το «Γ. Καλαφάτης».

Νέος υπεύθυνος ασφαλείας στην ΠΑΕ

Όπως γνωστοποίησε ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7), νέος υπεύθυνος ασφαλείας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέλαβε ο Υποστράτηγος Ε.Α. Δημήτρης Μουστακαλής. Η επιλογή του έγινε με κριτήριο την άψογη συνεργασία που είχαν οι «πράσινοι» τη διετία 2016-2018 όταν ο κ. Μουστακαλής ήταν επικεφαλής των μέτρων τάξης στο γήπεδο της Λεωφόρου ως διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Θήτευσε 35 χρόνια στο Σώμα σε μάχιμες επιτελικές θέσεις στη ΓΑΔΑ και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διατέλεσε διευθυντής στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αττικής. Αποστρατεύτηκε το 2018.

προετοιμασίαΓιώργος ΔώνηςΝίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροSuperLeague