Αθλητισμός|05.07.2019 09:25

Ολυμπιακός: Τι ετοιμάζει ο Μαρτίνς για τα δύο παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν

Newsroom

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε τρία φιλικά παιχνίδια επί πολωνικού εδάφους δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αναρωτηθούν αν πάνε όλα καλά. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί η ομάδα του να αναδείχθηκε τρεις φορές ισόπαλη με αντιπάλους Πογκόν, Χαποέλ Μπερ Σεβά και Λέχια Γκντανσκ, ωστόσο, θεωρεί ότι η εικόνα στην παρούσα φάση της προετοιμασίας είναι ικανοποιητική, αφού τα πόδια παραμένουν βαριά.

Είναι γεγονός ότι ο ξαφνικός τραυματισμός του Βούκοβιτς, άλλαξε το αρχικό πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος ετοίμαζε τον Σέρβο για παρτενέρ του Ρούμπεν Σεμέδο στην καρδιά της άμυνας. Πλέον με την ανησυχία διάχυτη ενόψει της επίσημης διάγνωσης ότι ο Γιάγκος έχει υποστεί κάποιου είδους θλάση στον οπίσθιο μηριαίο, είναι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ή θα επιλέξει έναν από τους Μπα, Αβραάμ Παπαδόπουλο ή θα περιμένει την επιστροφή τον Σισέ, Μεριά από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για να τους ρίξει απευθείας στα βαθιά.

Κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας και στον άξονα δεν υπάρχουν σοβαρές απορίες. Ο Ζοσέ Σα είναι ακλόνητος στη θέση «1», ο Ομάρ με τον Κούτρη ή τον Τσιμίκα στα άκρα της οπισθοφυλακής και ο Γκιλιέρμε με τον Μπουχαλάκη δίδυμο στο κέντρο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά. Ο Φορτούνης θα είναι σίγουρα στο αρχικό σχήμα κόντρα στην Πλζεν, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ο ρόλος. Ή θα τον δούμε στη γνώριμή του θέση ως μπαλαντέρ, είτε στην κορυφή ως «ψευτοεννιάρι» για να χωρέσει και ο Βαλμπουενά πίσω του μαζί με τον Ποντένσε. Για την τρίτη θέση πίσω από τον φορ, θα δώσουν μάχη ο Γιώργος Μασούρας με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο.

Σε όλα τα παραπάνω μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ενόψει του αγώνα της 23ης Ιουλίου με την Πλζεν στην Τσεχία και της ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στο Φάληρο. Υπάρχουν μεταγραφικές εκκρεμότητες για τρεις ή τέσσερις ακόμη προσθήκες. Θα έρθει βασικός φορ, αναπληρωματικός τερματοφύλακας, ένας ακόμη κεντρικός χαφ, μπορεί κι ένας ακόμη στόπερ, αν πουληθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου ο Σισέ.

Το βασικό πλάνο, ωστόσο, για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια του β' προκριματικού γύρου του Champions League είναι έτοιμο και αναμένεται η συνέχεια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...


SuperLeagueΟλυμπιακόςΒικτόρια ΠλζενποδόσφαιροΠέδρο Μαρτίνς