Αθλητισμός|07.07.2019 00:46

ΠΑΟΚ: Είχε ουσία και έφτασε στη νίκη (3-0) επί της Νόρτζελαντ

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Νόρτζελαντ με 3-0, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, όντας εύστοχος στις λίγες φάσεις που δημιούργησε, με τα δείγματα γραφής στον άξονα να «επισημαίνουν» την ανάγκη ενίσχυσης που έχει ήδη καταγραφεί.

Στο πρώτο ημίχρονο, η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, σε ομαδικό επίπεδο είχε καλές συνεργασίες, σωστά τρεξίματα στο χώρο για πίσω στη πρώτη πάσα των Δανών, ενώ σε ατομικό επίπεδο ο Πέντρο Ενρίκε προσπάθησε πολλές φορές να βγει στη πλάτη της άμυνας της Νόρτζελαντ, ο Μπίσεσβαρ είχε σωστά κρατήματα μπάλα και ο Ακπομ είχε για μια ακόμα φορά εύστοχο τελείωμα, με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στο 7', μετά από κλέψιμο και πάσα του Πέντρο Ενρίκε.

Από τη μεσαία γραμμή και πίσω, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε πολλά προβλήματα λόγω της δυσκολίας των Μίσιτς και Κάτσε να συνεργαστούν. Η Νόρτζελαντ βρέθηκε αρκετές φορές - σχεδόν άκοπα - με τη μπάλα στα πόδια στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αλλά τις περισσότερες φορές είχε κακές επιλογές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να σκοράρουν άλλες δυο φορές, βγαίνοντας στη πλάτη της άμυνας των Δανών. Στο 65' ο Γαϊτανίδης αξιοποίησε γέμισμα του Μελισσα, σκοράροντας με ψηλοκρεμαστό πλασέ σχεδόν από το ύψος της μεγάλη περιοχής, ενώ στο 72' ο Ζαμπά αξιοποίησε την διαγώνια πάσα του Ελ Καντουρί στο κενό χώρο και με πλασέ έκανε το 3-0. Στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μεγαλύτερη πίεση και στηρίχθηκε στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών του για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Η μεσαία γραμμή έδειξε καλύτερα δείγματα στο δεύτερο 45λεπτο σε δημιουργικό επίπεδο – κάτι που βοήθησε τόσο τους ακραίους όσο και τους επιθετικούς, που προσπάθησε να πλήξουν την Νόρτζελαντ – ενώ τα προβλήματα στην αμυντική μετάβαση δεν έλειψαν,

Α' ημίχρονο: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης (28' Μάτος), Μιχάι, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Κάτσε, Μίσιτς, Λημνιός, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Β' ημίχρονο: Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Ινγκασον (76' Χατζηισαΐας), Γιαννούλης, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Αογκούστο, Στοχ, Πέλκας (81' Σβιντέρσκι), Γαϊτανίδης (81'Λάμπρου).


προετοιμασίαΠΑΟΚποδόσφαιροφιλικό