Αθλητισμός|15.11.2018 23:25

Ευρωλίγκα: Ο Σλούκας «κάρφωσε» τον Ολυμπιακό στο φινάλε

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Μπορεί ο Κώστας Σλούκας να χειροκροτήθηκε στην αρχή, ωστόσο στο τέλος τα άκουσε καθώς «εκτέλεσε» την πρώην ομάδα του με συνεχόμενους πόντους. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Φενέρμπαχτσε καθώς σκόραρε 20 πόντους.

Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά προβλημάτισε με την εμφάνισή του και πλέον βρίσκεται στο 3-4. Οι Πειραιώτες είχαν σκαμπανεβάσματα στο πρώτο ημίκχρονο και όχι μεγάλη σταθερότητα. Υπήρχε πρόβλημα στα ριμπάουντ, με τους Τούρκους να κλείνουν το 20λεπτο με διπλάσιο απολογισμό, 14-7, είχε γενικά επιθετικό πρόβλημα στο πρώτο δεκάλεπτο, με 0/3 τρίποντα και 4 λάθη, είχε και στην περιφερειακή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο δίνοντας δικαιώματα στην Φενέρ.

Από το 18-21 στο δεκάλεπτο, με τον Τουπάν να δίνει την ενέργεια και την κινητικότητα που έλειπε και τον Σπανούλη να το παίρνει πάνω του οργανωτικά και εκτελεστικά, ο Ολυμπιακός στο 15' προσπέρασε με 35-27. Κάπου εκεί όμως... κόλλησε. Ο Μαχμούτογλου έκανε απρόσμενες ζημιές με τρία τρίποντα, η Φενέρ έτρεξε σερί 12-0 και προσπέρασε με 39-35 και το ημίχρονο έληξε με 39-39 και τον Ολυμπιακό να έχει πράγματα να βελτιώσει, αλλά να μην έχει πάθει και μεγάλες ζημιές.

Σε μια βραδιά που είχε φανεί δύσκολη επιθετικά, ο Ολυμπιακός έριξε το βάρος στην άμυνα για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και το έκανε σε μεγάλο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου. Κράτησε την Φενέρ σε παραγωγικότητα περιόδου 11 πόντων, ο ίδιος σκόραρε 14 και το 53-50 δεν του εξασφάλιζε κάτι, αλλά του είχε βελτιώσει την ψυχολογία και τα πατήματα στο γήπεδο.

Οι ισορροπίες τρόμου διατηρήθηκαν στην μεγαλύτερη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Η Φενέρ βρήκε λύσεις με τρίποντα των Ιταλών Ντατόμε και Μέλι, ο Ολυμπιακός τις δικές του με τον Γκος που μπήκε από τον πάγκο και έδωσε σπιρτάδα, όμως, η σφραγίδα έμελλε να μπει από ελληνικά χέρια με... αλλοδαπή φανέλα. Στο 69-67 ο Σλούκας με τρεις βολές, από πολύ αμφισβητούμενο φάουλ και αμέσως μετά με τρίποντο, έκανε το 69-73 και ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Ο Γκος πήρε την τελευταία επίθεση, αφού ο Παπανικολάου είχε μειώσει σε 73-72, αλλά το σουτ δεν μπήκε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 13(1), Τουπάν 6(2), Σπανούλης 8(1), Τίμα, Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 18(2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης 4, Λεντέι 3(1)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Μέλι 8(2), Μαχμούτογλου 12(4), Κάλινιτς 16(1), Σλούκας 20(1), Γκούντουριτς, Γκιουλέρ, Ντίξον 2, Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 7(1), Λοβέρν 6

ΦενέρμπαχτσεΟλυμπιακός