Αθλητισμός|08.07.2019 08:33

Μαδαγασκάρη: Το όνειρο των…κοντορεβιθούληδων συνεχίζεται (vid)

Newsroom

Στα όνειρα δεν υπάρχουν φραγμοί. Στη Μαδαγασκάρη, έχουν ακόμα έναν λόγο να ονειρεύονται και να είναι περήφανοι για την Εθνική ομάδα όνειρο, που έχει κάνει θραύση στο Κόπα Αφρικα. Οι απίθανοι «κοντορεβιθούληδες», έριξαν στο καναβάτσο και το Κονγκό – με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι – και πλέον βρίσκονται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Με τον τρόπο που προχωρούν μάλιστα, δείχνουν πως δεν υπάρχουν όρια και είναι έτοιμοι για όλα.

Για να φτάσουν στο νέο «θαύμα», οι «μικροί κοντορεβιθούληδες» - όπως του αποκάλεσε ο προπονητής τους, Νικολά Ντιπουά – χρειάστηκε να γραφτεί ακόμα μια απίθανη ποδοσφαιρική ιστορία. Στη χώρα υπήρξε γενικός ξεσηκωμός και είναι ενδεικτικό, ότι ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Αντρί Ραχοελίνα, ναύλωσε πτήση 380 για 480 άτομα, προκειμένου να βρεθούν στο γήπεδο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με απίστευτο γκολ του Ιμπαχίμ Αμάντα, που με φοβερό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ στο 9’. Το Κονγκό απάντησε γρήγορα με τον Μπακαμπού στο 21’. Η Μαδαγασκάρη πίστεψε πως έφτασε στο όνειρο όταν ο Αντριατσιμά σκόραρε στο 77’, αλλά στο 90’ ο Μπεμπά οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Μαδαγασκάρη επικράτησε με 4-2.

 

ΜαδαγασκάρηποδόσφαιροΚύπελλο Εθνών Αφρικής Κόπα ΑφρικαΚονγκό