Αθλητισμός|09.07.2019 10:00

Παναθηναϊκός: Τα… ρέστα του για Ζαχίντ, μέχρι την Τετάρτη η απάντηση του Νταμπίζα στον Μολό

Κώστας Γουλής

Επειτα από μία μακρά περίοδο… ανομβρίας, τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού άρχισαν να «ζεσταίνονται» με τους «πράσινους» να κινούνται παράλληλα σε πολλά «μέτωπα», για να ολοκληρώσουν τις πρώτες κινήσεις, ει δυνατόν πριν την αναχώρησή τους για το Οστερμπέικ την προσεχή Δευτέρα.

Ο Νο1 στόχος και διακαής πόθος του Γιώργου Δώνη για το «8άρι», παραμένει ο Γκαγιάς Ζαχίντ, με τον Νίκο Νταμπίζα να εντείνει τις προσπάθειές του για να βρεθεί φόρμουλα συμφωνίας με τον διεθνή Νορβηγό και τον ΑΠΟΕΛ. Στην επαφή που έγινε το σαββατοκύριακο, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» ανέβασε την προσφορά για κάλυψη του συμβολαίου του Ζαχίντ στις 280.000€, ήτοι τα 2/3 των απολαβών του (420.000€). Ο παίκτης είναι διατεθειμένος να ρίξει τα λεφτά του κατά 70.000-80.000€, όμως θα πρέπει να βρεθεί τόπος για να καλυφθεί και το υπόλοιπο ποσό, δεδομένου ότι ο ΑΠΟΕΛ, επιμένει πως δεν θα πληρώσει ούτε… ευρώ (δεν θα ζητήσει πάντως «ενοίκιο»). Ο Νταμπίζας θα έχει και την Τρίτη (9/7) επικοινωνία με την Κύπρο, με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή», έχοντας ως μπακ-απ τον 28χρονο διεθνή Σουηδό μέσο, Μάρκους Ροντέν, που έμεινε ελεύθερος απ’ την Κροτόνε. Ο τελευταίος μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, έχει μιλήσει ήδη με τους Μπεργκ, Χουλτ, ζητώντας στοιχεία για τον Παναθηναϊκό και περιμένει… σήμα απ’ το «τριφύλλι».

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (10/7) αναμένεται να απαντήσουν οι «πράσινοι» στον Γιοάν Μολό στο αν θα προχωρήσουν τις διαδικασίες για την απόκτησή του. Οι Νταμπίζας-Δώνης έμειναν ικανοποιημένοι με όσα άκουσαν στην κατ’ ιδίαν κουβέντα με τον Γάλλο εξτρέμ, ως προς τη θέλησή του να κάνει «restart» στον Παναθηναϊκό, όμως υπάρχει ακόμα απόσταση στο οικονομικό που θα πρέπει να καλυφθεί.

Στο «τριφύλλι» προτάθηκε κι ο 24χρονος αριστερός εξτρέμ της Παλέρμο -με καταγωγή απ’ τη Γουϊνέα-Μπισσάου- Κάρλος Εμπολό, αλλά είναι χαμηλά στη λίστα, ενώ δεν υπάρχει «θέμα» με τον Γάλλο στόπερ της Ανκαραγκούτσου, Τομάς Ερτό, παρά τα δημοσιεύματα από την Ιταλία. Τέλος, η L’ Equipe ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός, εξετάζει την περίπτωση του 23χρονου Γάλλου επιθετικού Βιρτζίλ Πινσόν της Ρεμς.

Προσφυγή ο Μολέδο

Νέος οικονομικός «μπελάς» για το «τριφύλλι», καθώς ο Ροντρίγο Μολέδο κατέθεσε προσφυγή, διεκδικώντας το σύνολο του φόρου συμβολαίου της περιόδου 2017-18, ύψους 84.000€, απ’ τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν κατέβαλλαν τις δόσεις Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου.

Γιοάν ΜολόΝίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςΓκίας ΖαχίντSuperLeagueΓιώργος Δώνης