Αθλητισμός|10.07.2019 16:21

ΑΕΚ: Περιμένει Βέρντε και Ολιβέιρα, κοιτά για νέο «Κατσουράνη»

Σταύρος Καζαντζόγλου

Στο μεταγραφικό προσκήνιο της ΑΕΚ, υπάρχουν σταθερά δύο επιλογές: Βέρντε και Ολιβέιρα. Αλλά είναι εύλογο, ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν μένουν εκεί. Όπως ξεκαθάρισε άλλωστε ο Καρντόσο, η περίοδος προετοιμασίας στην Πολωνία λειτουργεί και ως διάστημα κρίσης για τις ικανότητες των παικτών.

Ο Πορτογάλος δεν έχει αναδείξει ακόμα άλλες θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση η ΑΕΚ, αλλά στην ΠΑΕ υπάρχουν ήδη δεύτερες σκέψεις. Αυτές εστιάζουν κυρίως στον άξονα, με παίκτη που θα μπορεί να παίζει τόσο ως στόπερ, όσο και ως αμυντικός χαφ. Ιδανικά, στην ΑΕΚ θα ήθελαν ένα νέο «Κατσουράνη», έναν παίκτη που θα μπορεί να καλύψει με την ίδια ευχέρεια και τις δύο θέσεις.

Ηδη, στην άμυνα υπήρξε ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι – μπήκε πάντως από χθες (9/7) στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων – να δείξει το ρίσκο που υπάρχει εάν η ΑΕΚ μείνει με τις υπάρχουσες επιλογές. Ο Βράνιες έκανε τη διαφορά στο πρώτο φιλικό, έδειξε πως θα δώσει πολλές λύσεις με την ποιότητα και τη δύναμη στο παιχνίδι του, αλλά το θέμα είναι αν αρκούν οι υπόλοιποι.

Όταν το κέντρο άμυνας παρουσιάστηκε δίχως τον Βόσνιο, με τους Οικονόμου και Σβάρνα, είχε ζητήματα στην πίεση των Πολωνών και σε στατικές φάσεις. Συν τοις άλλοις, αποτελεί πάντα ερωτηματικό η διαθεσιμότητα του Τσιγκρίνσκι σε σειρά αγώνων. Όλα αυτά, κάνουν την ΑΕΚ να ψάχνεται διακριτικά στην αγορά για επιλογές στη θέση.

Οσον αφορά τη μεσαία γραμμή, υπάρχουν οι Κρίστισιτς, Σιμόες, Σιμάο, Γαλανόπουλος και ο νεαρός Σαμπανάτζοβιτς. Θεωρητικά, οι επιλογές είναι αρκετές. Αλλά υπάρχουν ερωτηματικά, όπως κατά πόσο μπορούν να παίξουν μαζί οι αριστεροπόδαροι Κρίστισιτς και Σιμάο ή αν ο Σιμόες καλύπτει όσα ζητά ο Καρντόσο.

Τα πιο άμεσα ερωτηματικά της ΑΕΚ αφορούν την υπόθεση Βέρντε. Οι εκπρόσωποι του ζήτησαν λίγο χρόνο ακόμα για να κόψουν τον γόρδιο δεσμό. Η Ρόμα έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ και πιέζει θέτοντας εκτός προετοιμασίας τον 23χρονο ακραίο. Στην ΑΕΚ θέλουν τον Βέρντε, εκείνος δείχνει έτοιμος – ζήτησε ακόμα και σπίτι στη Γλυφάδα – αλλά δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος.

Η ΑΕΚ θέλει άμεσα να δώσει στον Καρντόσο ακόμα μια επιλογή ακραίου επιθετικού. Ει δυνατόν, να προλάβει κάποιες ημέρες προετοιμασίας και φιλικών επί πολωνικού εδάφους. Αντίθετα, για τον Ολιβέιρα υπάρχει περισσότερη ανοχή, δεδομένου πως για την επίθεση της ΑΕΚ υπάρχουν οι λύσεις των Λιβάγια και Γιακουμάκη.

Νέλσον ΟλιβέιραποδόσφαιροΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚΝτανιέλε Βέρντε