Αθλητισμός|10.07.2019 09:16

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Μάρκοβιτς - Νέο φιλικό απόψε με Αμβούργο

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ούτε στο αποψινό φιλικό με το Αμβούργο (19.00) το τελευταίο επί αυστριακού εδάφους θα ντεμπουτάρουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Χιλάλ Σουντανί και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο πρώτος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ιατρικού τιμ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε πέρυσι και τον άφησε μήνες εκτός δράσης, ενώ ο δεύτερος δεν είναι ακόμη έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Ολα δείχνουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή τους στην αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα, ενώ ετοιμάζονται για την πρόβα – τζενεράλε με τη Νότιγχαμ, την ερχόμενη Τρίτη στο «Γ. Καραϊσκάκης», μία εβδομάδα πριν από το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League με τη Βικτόρια Πλζεν.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα από την Αγγλία αναφέρουν ότι στο ραντάρ των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται όχι ένας, αλλά δύο ακόμη παίκτες της Φόρεστ. Πρόκειται για τον Ρουμάνο διεθνή τερματοφύλακα Παντιλίμον (32), ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε βασικός σε 44 παιχνίδια και τον Αργεντινό διεθνή μέσο Κλαούντιο Γιάκομπ.

Αμφότεροι δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές του νέου τεχνικού της Νότιγχαμ, Λαμουσί και πιθανός προορισμός τους είναι ο Πειραιάς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι “ερυθρόλευκοι” αναζητούν έναν έμπειρο τερματοφύλακα πίσω από τον Ζοσέ Σα, αλλά κι έναν κεντρικό χαφ, ο οποίος να μπορεί να καλύψει το κενό του Μπίμπαρς Νάτχο που αποχώρησε πρόσφατα λύνοντας το συμβόλαιό του.

Ο Παντιλίμον με μπόι 203 εκατοστά (!) δεσμεύεται με συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια, αλλά σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες δύσκολα θα παραμείνει βασικός από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Κοσοβάρος Μούριτς (20) ως δανεικός από τη Σίτι. Ο Γιάκομπ, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και πέρυσι, στα 31 χρόνια του και κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου αγωνίζεται ως κόφτης και κεντρικός μέσος.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χθες η μεταγραφή του 19χρονο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος στόπερ υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και θα ενταχθεί από αύριο που επιστρέφει η ομάδα στην Ελλάδα στις υπηρεσίες του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι ο 7ος στόπερ που ανήκει τη δεδομένη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά, αλλά είναι πιθανό έως το τέλος του Αυγούστου να πουληθεί ο Σισέ ή να παραχωρηθεί ο Βούκοβιτς.

Μετά την επιστροφή από την Αυστρία θα ξεκαθαρίσει και το ποιοι απ’ όσους ακολούθησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν θα συνεχίσουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Γιάννης Μασούρας και ο Ούγκο Κάιπερς, οι οποίοι αναμένεται να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού.

Champions LeagueφιλικόΟλυμπιακόςΒικτόρια Πλζεν