Αθλητισμός|10.07.2019 11:10

Παναθηναϊκός: Κίνηση τακτικής για Ζαχίντ και ενδιαφέρον για Μανθάτη

Κώστας Γουλής

Σε τακτικό… ελιγμό προχώρησε κατά τη διάρκεια της Τρίτης (9/7) ο Παναθηναϊκός στην υπόθεση του Γκαγιάς Ζαχίντ, ανακοινώνοντας την «απόσυρσή» απ’ την περίπτωση του διεθνούς Νορβηγού μέσου του ΑΠΟΕΛ, απ’ τη στιγμή που έληξε τη Δευτέρα (8/7), η προθεσμία απάντησης της κυπριακής ομάδας στην πρόταση που κατέθεσε το «τριφύλλι» για τον δανεισμό του 24χρονου. «Δεδομένου ότι δεν λάβαμε απάντηση, προχωράμε σε επόμενες επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση. Μία απ’ αυτές είναι ο Ροντέν» ανέφεραν χαρακτηριστικά απ’ το «τριφύλλι» βάζοντας ενεργά (κι «επικοινωνιακά») στο «παιχνίδι» τον Σουηδό μέσο, που έμεινε ελεύθερος απ’ την Κροτόνε.

Μία κίνηση που αποσκοπεί στη μεταφορά «πίεσης» προς τον ΑΠΟΕΛ, για να αλλάξει στάση και να «συμμετάσχει» στη διαδικασία, καλύπτοντας ένα μέρος των απολαβών του Ζαχίντ. Ο Παναθηναϊκός καλύπτει τα 2/3 του συμβολαίου του Ζαχίντ (280.000€ απ’ τις 420.000€), γνωρίζοντας πως ο παίκτης έχει διάθεση να «ρίξει» τα λεφτά του ως ένα σημείο (340.000€), με την προϋπόθεση πως ο ΑΠΟΕΛ θα συμβάλει στο υπόλοιπο ποσό. Η «καυτή πατάτα» πήγε πλέον στα χέρια των Κυπρίων, που είτε θα ενδώσουν, είτε θα αναγκαστούν να πληρώνουν ολοκληρωτικά έναν παίκτη που ο προπονητής τους Πάολο Τραμετσάνι δεν υπολογίζει διόλου (δεν έχει παίξει ούτε… δευτερόλεπτο έως τώρα στα φιλικά του ΑΠΟΕΛ). Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό κρατούν «ζεστό» και τον Μάρκους Ροντέν, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Κι αν δεν υπάρξει εξέλιξη ως την Παρασκευή (12/7) με τον Ζαχίντ, θα στραφούν οριστικά προς τον Σουηδό χαφ.

Κίνηση τακτικής ήταν σε μεγάλο βαθμό και η «διαρροή» του «τριφυλλιού» πως δεν θα δοθούν αποζημιώσεις στους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Κι αυτό διότι στους περισσότερους προτάθηκε να πάρουν ένα μικρό ποσό, αλλά αρνήθηκαν και πλέον ο Παναθηναϊκός σκληραίνει τη στάση του, για να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» (που κινούνται στην αγορά για δύο εξτρέμ) εξετάζουν σοβαρά και την περίπτωση του Γιώργου Μανθάτη ο οποίος δεν υπολογίζεται απ’ τον Ολυμπιακό. Κι αν ο 22χρονος μείνει ελεύθερος απ’ τους Πειραιώτες, είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση, με μία φόρμουλα α-λα Βέργου.

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΝίκος ΝταμπίζαςΓκίας ΖαχίντΓιώργος Μανθάτης