Αθλητισμός|10.07.2019 19:45

Ιστορική «συμμαχία» των Ιντερ και Μίλαν για νέο γήπεδο με κόστος 1,2 δισ. ευρώ

Newsroom

Υπάρχουν καταστάσεις, όπου και οι μεγαλύτεροι «εχθροί», συμφωνούν απέναντι στο κοινό καλό. Όπως συνέβη στην Ιταλία, όπου Ιντερ και Μίλαν με απόλυτη σύμπνοια, προχωρούν στο σχέδιο για την κατασκευή νέου γηπέδου στο Μιλάνο. Σήμερα (10/7) μάλιστα, υπήρξε και επίσημη παρουσίαση του σχεδίου των δύο συλλόγων προς τον δήμαρχο της πόλης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου γηπέδου, χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Ο χρόνος κατασκευής ορίζεται σε τρία χρόνια και το νέο γήπεδο προορίζεται να ανεγερθεί δίπλα στο χώρο που βρίσκεται τώρα το «Μεάτσα» ή «Σαν Σίρο», που θα περάσει αμέσως μετά στην ιστορία μέσα από διαδικασίες κατεδάφισης.

Εντυπωσιακό είναι το κόστος κατασκευής, καθώς σύμφωνα με το πλάνο φτάνει στο 1,2 δισ. ευρώ. Αξιο αναφοράς πάντως, ότι οι δύο σύλλογοι αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα δεσμεύονται για τη δημιουργία 3.500 θέσεων εργασίας. ««Η παρουσίαση ήταν το πρώτο επίσημο βήμα των ομάδων για να ξεκινήσουν την κοινή διαδρομή για την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου με καινοτομίες και στα διεθνή στάνταρ», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο ομάδων.

Το γήπεδο στο Μιλάνο έχει την ιδιαιτερότητα της διπλής ονομασίας. Εγκαινιάστηκε το 1925 ως «Σαν Σίρο», αλλά από το 1980 αποκαλείται και ως «Τζουζέπε Μεάτσα», προς τιμήν της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής προσωπικότητας που ανέδειξε ποτέ το Μιλάνο. Στο πέρασμα των ετών έχουν υπάρξει τέσσερις ανακαινίσεις (1935, 1955, 1990 και 2016) κι έχει χωρητικότητα 80.000 θεατών.

ΙντερΜίλανποδόσφαιρο