Αθλητισμός|11.07.2019 09:43

ΑΕΚ: Ψάχνεται στην επίθεση, περιμένει απαντήσεις από Βέρντε και Ολιβέϊρα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Οι μέρες περνούν «μονότονα» στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Οι υποθέσεις των Βέρντε και Ολιβέϊρα παραμένουν σε πρώτο πλάνο, αλλά δίχως να προκύπτουν ουσιαστικές εξελίξεις. Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν, ότι η ΑΕΚ προσδοκά σε εξελίξεις μέχρι το Σαββατοκύριακο, ειδάλλως θα αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους. Αν και στα άκρα έχει εντοπιστεί μεγάλη ανάγκη από τον Καρντόσο, στην ΑΕΚ δείχνουν περισσότερο έτοιμοι για επιλογές που αφορούν την κορυφή της επίθεσης. Με δεδομένο, ότι έχουν αποφασίσει μάλιστα να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη, προσφέροντας συμβόλαιο που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις στην αγορά.

Κατά πληροφορίες του «ethnos.gr», στη λίστα της ΑΕΚ υπάρχουν 1-2 περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές που θα κάνουν αίσθηση. Πρόκειται για παίκτες με εμπειρία και ποιότητα στο παιχνίδι τους, που έχουν διεθνείς συμμετοχές και είναι «καλά» ονόματα. Βέβαια, για την ΑΕΚ υπάρχει χρονικό περιθώριο για τη συγκεκριμένη θέση. Αφ’ ενός η παρουσία του Λιβάγια – που δείχνει μάλιστα σε εξαιρετική κατάσταση στις προπονήσεις – και αφ’ ετέρου η αναμονή του Ολιβέϊρα (επιλογής του Καρντόσο), κάνουν τους «κιτρινόμαυρους» να κινούνται με σχετική άνεση και να βλέπουν τις «ευκαιρίες» που παρουσιάζονται στην αγορά, όσο περνά ο μεταγραφικός χρόνος.

Εκεί που αναμφίβολα υπάρχει μεγάλο ζήτημα, αφορά τα άκρα της επίθεσης. Το θέμα του Βέρντε παραμένει μπλοκαρισμένο, με τους ατζέντηδες του παίκτη να μη συναινούν στη συμφωνία που έχει υπάρξει μεταξύ της ΑΕΚ και τη Ρόμα. Όπως αποδεικνύεται, ο χειρισμός του θέματος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος και η μεταγραφή οδηγείται σε αδιέξοδο. Η Ρόμα δεν υπάρχει πλέον κανένα ενδεχόμενο να αφήσει ελεύθερο τον παίκτη, οι μάνατζερ αξιώνουν την προμήθεια που θα λάβαιναν εφόσον έμενε ελεύθερος και η ΑΕΚ δείχνει εγκλωβισμένη. Το χειρότερο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι πως ο χρόνος τους πιέζει έντονα και δεν υπάρχει plan b.

Αν και στην Ισπανία συντηρούν το θέμα Καρτάμπια, η ΑΕΚ έχει κάνει απλά διερευνητική επαφή με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Ο Καρτάμπια δεν θέλει να συνεχίσει στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και έτσι υπάρχει μεγάλη απόσταση ωσότου βρεθεί πεδίο συμφωνίας με την ομάδα της Γαλικίας. Ουσιαστικά, η ΑΕΚ έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της σε αίσιο τέλος με τον Βέρντε, αλλά πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό, δίχως να υπάρξει κάποια μεγάλη υπέρβαση στα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης. Αλλά ο Καρντόσο ήθελε τον ακραίο, πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Συν τοις άλλοις, στην ΑΕΚ καλούνται να βρουν λύσεις και με το πρώτο γκρουπ παικτών που έχει «κόψει» ο Πορτογάλος. Ηδη, οι Τσόσιτς και Μοράν, αλλά και αρκετοί νεαρής ηλικίας (Γιαννούτσος, Γιούσης) προπονούνται μόνοι τους στα Σπάτα. Για τους «μικρούς» αναζητούνται ομάδες προς δανεισμό, αλλά το »αγκάθι» αφορά τους άλλους δύο. Παίκτες που κοστίζουν κοντά στις 750.000 ευρώ ετησίως και δεν υπάρχει σχεδόν η παραμικρή κινητικότητα στην αγορά.

Ντανιέλε ΒέρντεΝέλσον ΟλιβέιραΑΕΚΜιγκέλ Καρντόσοποδόσφαιρο