Αθλητισμός|11.07.2019 17:06

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε ως το 2022 ο Μαυρομμάτης, «δένει» άλλους επτά «μικρούς»!

Κώστας Γουλής

H συμφωνία τους είχε «κλειδώσει» σε προφορικό επίπεδο, από τις 20 Ιουνίου και το πρωί της Πέμπτης (11/7), ο Φάνης Μαυρομμάτης επέκτεινε και τυπικά τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, υπογράφοντας την επέκταση του συμβολαίου του που έληγε το επόμενο καλοκαίρι, έως τον Ιούνιο του 2022.

Ο 22χρονος στόπερ, που αποκτήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια (7 Ιουλίου 2015) από τον Παναργειακό (έπειτα από εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ) και σιγά-σιγά έφτασε με τη δουλειά του ως την πρώτη ομάδα, καταγράφοντας πέρσι 21 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν στους «μεγάλους» του «τριφυλλιού».

Θα μπορούσε να είναι και ένα άτυπο… 4 year challenge ή αλλιώς πόσο πολύ άλλαξε ο Φάνης Μαυρομμάτης μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια

Στο νέο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό προβλέπεται μία σημαντική αύξηση στις απολαβές του (40.000 ευρώ, συν μπόνους στόχων της ομάδας), ενώ θα έχει ισχύ από το εφετινό καλοκαίρι. Αυτό είναι το τρίτο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Αργίτης στόπερ με τους «πράσινους» την τελευταία τετραετία, μετά την αρχική σύμβασή του το καλοκαίρι του 2015 και την περσινή επέκτασή του έως το 2020.

«Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στον Παναθηναϊκό για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Παναθηναϊκός με  εμπιστεύεται τόσο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους εκπροσώπους μου που είναι κοντά και σε χαρές και σε λύπες. Ακολουθεί μια νέα σεζόν που σε σχέση με πέρυσι έχει αυξημένες απαιτήσεις και είμαστε έτοιμη σαν ομάδα να ανταπεξέλθουμε στη νέα πρόκληση. Προσωπικά θα δώσω ό,τι καλύτερο έχω μέσα από την προπόνηση προκειμένου να γίνω ακόμα καλύτερος ποδοσφαιριστής, να αποδώσω καλύτερα από πέρυσι, να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά στον Παναθηναϊκό. Θέλω σε αυτή την τριετία να μπορέσω να μπω στην εθνική ομάδα, να παίξω σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία…» τόνισε ο Μαυρομμάτης στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου με το «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» έκαναν ήδη κίνηση για να «δέσουν» με νέα συμβόλαια έως το 2022 κι άλλους επτά νεαρούς παίκτες που προέρχονται απ’ τα τμήματα υποδομής του κι έχουν «ανέβει» τους τελευταίους μήνες στην πρώτη ομάδα.

Ο λόγος για τους Σπύρο Τζαβίδα (δεξιός εξτρέμ), Δημήτρη Σερπέζη (επιθετικός), Ανδρέα Αθανασακόπουλο (επιτελικός χαφ), Γιώργο Βαγιαννίδη (δεξιός μπακ), Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο (κεντρικός χαφ), Αντριάνο Σκεντεράι (αμυντικός χαφ) και Χρίστο Σέχου (επιθετικός), στους οποίους έχει ήδη καταθέσει προτάσεις ο Νίκος Νταμπίζας για νέα τριετή συμβόλαιο, περιμένοντας τις απαντήσεις τους μέχρι την Παρασκευή (12/7).

Φάνης ΜαυρομμάτηςΝίκος ΝταμπίζαςSuperLeagueΠαναθηναϊκός