Αθλητισμός|12.07.2019 19:29

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μπουζούκης έως το 2022!

Κώστας Γουλής

Η συμφωνία, έπειτα από «μαραθώνιες» διαπραγματεύσεις τουλάχιστον 20 ημερών, «κλείδωσε» στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και το μεσημέρι της Παρασκευής (12/7), ο Γιάννης Μπουζούκης «έδεσε» το μέλλον του με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2022. Ένα 24ωρο μετά τις υπογραφές του Φάνη Μαυρομμάτη (επίσης σε νέο τριετές συμβόλαιο), ο 21χρονος μεσοεπιθετικός βρέθηκε στα γραφεία του «τριφυλλιού» κι επικύρωσε το προφορικό deal με τον Νίκο Νταμπίζα (και) με υπογραφές.

Ο «Μπούζου», που έχει ενημερωθεί ήδη πως απ’ τη νέα σεζόν θα πάρει θέση στο τιμ των αρχηγών, ως τρίτος τη τάξει «κάπτεν» πίσω απ’ τους Κουρμπέλη και Χρήστο Δώνη, θα έχει κλιμακωτά αυξανόμενες απολαβές στο νέο του (τρίτο μέσα σε τέσσερα χρόνια) συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, τον πρώτο χρόνο οι πάγιες απολαβές του θα φτάσουν τις 115.000€, το δεύτερο 120.000€ και τον τρίτο 125.000€, ενώ θα εισπράττει κι ένα μπόνους 15.000€ (κάθε χρονιά), εφόσον παίξει στο 60% των επίσημων αγώνων του Παναθηναϊκού. Με απλά λόγια, αν η νέα σεζόν κυλήσει «νορμάλ» για τον ίδιο, θα λάβει περίπου 130.000€ με το μπόνους, ποσό που ήταν κοντά στις αρχικές αξιώσεις του (150.000€).

Από εκεί και πέρα, αν και στην επίσημη παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας ο Μπουζούκης έβαλε ξανά το «18» στην πλάτη (νούμερο που φορούσε και πέρσι), τη νέα χρονιά όπως όλα δείχνουν θα πάρει το «10» που φορούσε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ο Αντονί Μουνιέ.

«Ηθελα να συνεχίσω εδώ»

Το πλατύ χαμόγελο στα χείλη του λίγο μετά τις υπογραφές, φωτογράφιζε τη διάθεσή του και πάνω απ’ όλα την «ανακούφισή» του που όλα πήγαν καλά στο θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του. Εστω κι αν χρειάστηκε να… τραβήξει λίγο παραπάνω:

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, η επιθυμία μου ήταν να ανανεώσω το συμβόλαιό μου στην ομάδα. Η ποδοσφαιρική μου παρουσία από μικρή ηλικία είναι συνδεδεμένη με τον Παναθηναϊκό και ήθελα να συνεχίσω γιατί έχω να δώσω ακόμα αρκετά. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα σε όλη αυτή τη διαδρομή, στάθηκε δίπλα μου η οικογένειά μου αλλά και οι εκπρόσωποί μου και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όσα κάνουν για μένα» τόνισε αρχικά ο Πρεβεζάνος μεσοεπιθετικός και κατέληξε:

Ο Γιάννης Μπουζούκης τη στιγμή της υπογραφής του νέου συμβολαίου του με διάρκεια έως το 2022 (Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ/Δημήτρης Μπίρνταχας)

«Η νέα αγωνιστική περίοδος θεωρώ ότι είναι σημαντική για την ομάδα. Είμαστε στον Παναθηναϊκό και γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει αυτό. Δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι στον κόσμο. Προτιμώ με τη δουλειά μου να συνεισφέρω για να δίνουμε χαρές στους φιλάθλους μας».

Πήγε Ισραήλ ο Αλτμαν

Άδεια από τον Παναθηναϊκό για να μεταβεί στο Τελ Αβίβ και να συζητήσει με ομάδα του Ισραήλ το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, πήρε ο Όμρι Άλτμαν το μεσημέρι της Παρασκευής (12/7). Ο Ισραηλινός επιθετικός, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται από τους «πράσινους» για τη νέα σεζόν, θα έχει συζητήσεις εντός του Σαββάτου (13/7) με τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Εφόσον οι Ισραηλινοί καλύψουν το συμβόλαιό του, ο Αλτμαν θα επιστρέψει στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις με το «τριφύλλι», προκειμένου να λυθεί η συνεργασία τους.

ΠαναθηναϊκόςΟμρι ΑλτμανΓιάννης ΜπουζούκηςSuperLeague