Αθλητισμός|15.07.2019 06:39

Παναθηναϊκός: «Κλεισμένοι» Σένκεφελντ και Ζοάο Νούνιες, τελευταία κίνηση από τον Ζαχίντ!

Κώστας Γουλής

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί στις 9 μ.μ. της Δευτέρας (15/7) -μέσω Ντίσελντορφ- για το Οστερμπέικ της Ολλανδίας, όπου έως τις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του «τριφυλλιού». Στην πτήση για τη γερμανική πόλη ωστόσο, δεν θα βρίσκεται ο Νίκος Νταμπίζας, που θα παραμείνει στην Αθήνα ως την Τετάρτη (και θα είναι «παρών» την Τετάρτη, στο πρώτο φιλικό με τη Φέγενορτ στο Ρότερνταμ), για να τρέξει τα μεταγραφικά «μέτωπα» των «πράσινων», καθώς ορισμένα εξ’ αυτών έχουν μπει σε τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης.

Σε πρώτο πλάνο έχουν έρθει οι υποθέσεις των στόπερ, με τους Μπαρτ Σένκεφελντ και Ζοάο Νούνιες να βρίσκονται προ των… πυλών του Παναθηναϊκού. Ο 27χρονος Σένκεφελντ, διεθνής με τις «μικρές» ομάδες της Ολλανδίας, έχει μείνει ελεύθερος απ’ την Μέλμπουρν Σίτι της Αυστραλίας, όπου την τελευταία διετία είχε αναδειχθεί ο καλύτερος στόπερ της αυστραλέζικης Λίγκας. Ξεκίνησε την καριέρα του απ’ τη Φέγενορτ κι από εκεί και πέρα αγωνίστηκε σε Εξέλσιορ, Χεράκλες και Τσβόλε, μετρώντας συνολικά 189 επίσημους αγώνες, με απολογισμό 4 γκολ και 4 ασίστ. Εχει ύψος 1,85 μ., εντυπωσιακή σωματική διάπλαση και μπορεί να αγωνιστεί και ο δεξιός μπακ.

Ο 23χρονος Νούνιες είναι επίσης ελεύθερος απ’ την πολωνική Λέχια Γκντανσκ, με την οποία αγωνίστηκε την τελευταία τριετία, καταγράφοντας «γεμάτες» σεζόν (23, 30 και 23 συμμετοχές). Είναι «προϊόν» της Ακαδημίας της Μπενφίκα, έχει ύψος 1,88 μ. και μπορεί να αγωνιστεί (και) σαν δεξιός μπακ. Και με τους δύο στόπερ, έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις για να αποκτηθούν «πακέτο» (έχουν πολύ προσιτά συμβόλαια), δεδομένου ότι το «πράσινο» ρόστερ έχει «αδειάσει» σημαντικά στα μετόπισθεν, έπειτα απ’ την αποχώρηση του Κουλιμπαλί και τις επικείμενες αποδεσμεύσεις των Οικονόμου και Παντελάκη, που δεν υπολογίζοντα…

Το θέμα του εξτρέμ

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν πως το «τριφύλλι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση (βασικού) εξτρέμ, το όνομα του οποίου δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Και δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας, να «κλειδώσει» η πρώτη ουσιαστική μεταγραφή των «πράσινων», δεδομένου ότι ο Κόναν ήταν περισσότερο επένδυση για το μέλλον. Στη λίστα των εξτρέμ παραμένει κι ο Μολό, ωστόσο η περίπτωσή του θα «ενεργοποιηθεί» εκ νέου, μόνο εάν «τσακίσει» ο βασικός στόχος του «τριφυλλιού».

Το παλεύει ο Ζαχίντ

Στην υπόθεση του Ζαχίντ, η σημερινή ημέρα θα είναι καθοριστική. Ο Νορβηγός επιστρέφει το μεσημέρι της Δευτέρας (15/7) μαζί με τους άλλους συμπαίκτες του απ’ την τριήμερη άδεια που πήραν απ’ το τεχνικό τιμ του ΑΠΟΕΛ και το απόγευμα θα συναντηθεί με τη διοίκηση της κυπριακής ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει «υπέρβαση» για τα δεδομένα του, καλύπτοντας 300.000€ απ’ τις 420.000€ του συμβολαίου του Ζαχίντ και για να προχωρήσει ο δανεισμός, πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε παίκτη κι ΑΠΟΕΛ.

Οι Ροντέν και Ανίτα

Αν πάντως τα αποψινά μηνύματα απ’ την Κύπρο δεν είναι θετικά, ο Παναθηναϊκός θα στραφεί οριστικά στον 28χρονο διεθνή Σουηδό μέσο, Μάρκους Ρόντεν. Επίσης, την Κυριακή (14/7), υπήρξαν δημοσιεύματα στην Αγγλία, που θεωρούσαν δεδομένη τη μετακίνηση του Ανίτα στο «τριφύλλι» (με το που λύσει το συμβόλαιό του με τη Λιντς), όμως η περίπτωση του διεθνούς Ολλανδού μεσοαμυντικού εξακολουθεί να έχει «ζόρια» τόσο λόγω του οικονομικού, όσο και λόγω του «δύστροπου» μεγαλοατζέντη του Μίνο Ραϊόλα.

Ποιοι πάνε Ολλανδία

Οι 26 παίκτες που θα ταξιδέψουν στο Οστερμπέικ είναι οι: Διούδης, Κότσαρης, Χριστογεώργος, Μπότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος Μαυρομμάτης, Μακέντα, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Εμμανουηλίδης, Μπουζούκης, Βέργος, Δώνης, Κουρμπέλης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Καμπετσής, Κόναν, Αθανασακόπουλος, Βαγιαννίδης, Σερπέζης, Ζαγαρίτης. Ο Σκεντεράι που παρέμεινε στην Αθήνα θα δοθεί δανεικός, πίσω έμειναν και οι «κομμένοι» Μουνιέ, Τριανταφυλλόπουλος, Αρμενάκας, Τζανδάρης, Παντελάκης, Στάικος, Οικονόμου, Σιφναίος, συν τον τραυματία Τζαβίδα. Ο δε Αλτμαν, οριστικοποίησε χθες τη μεταγραφή του στη Χάποελ Τελ Αβίβ με διετές συμβόλαιο, δίχως αποζημίωση από τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, οι «πράσινοι» ζήτησαν απ’ την αιγυπτιακή Arab Contractors FC (την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του ο Μο Σαλάχ) να επιτρέψει στους 17χρονους Μπιλάλ Μαχάρ και Γιουσέφ Αχμέντ να δοκιμαστούν για λίγες ημέρες στην Ακαδημία του συλλόγου.

προετοιμασίαSuperLeagueΜπαρτ ΣένκεφελντΖοάο ΝούνιεςΝίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςΓκίας Ζαχίντ