Αθλητισμός|15.07.2019 17:06

Αποφασισμένος ο Μιχαϊλοβιτς: «Μου έχουν τελειώσει τα δάκρυα, τώρα είμαι έτοιμος να παλέψω»

Newsroom

Συγκλονισμένη παραμένει η διεθνής κοινή γνώμη και ιδιαίτερα το ιταλικό ποδόσφαιρο, από τη γνωστοποίηση του σοβαρότατου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός της Μπολόνια, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης Τύπου πως πάσχει από λευχαιμία και θα πρέπει να δώσει «μάχη» μαζί με τους γιατρούς, ώστε να ξεπεράσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα υγείας. Τα μηνύματα αγάπης από τον φίλαθλο κόσμο, αλλά και δεκάδες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου από όλον τον πλανήτη, ήταν αλλεπάλληλα και ο Μιχαϊλοβιτς έδειξε έτοιμος να περάσει στην…αντεπίθεση.

Μέσω ευχαριστήριας ανοιχτής επιστολής που απέστειλε στην «Gazzetta dello Sport», ο Μιχαϊλοβιτς ανταπέδωσε τις ευχές που δέχθηκε και υποσχέθηκε πως θα παλέψει για να βγει ξανά νικητής. Συγκινητική επιστολή, που φανερώνει όλα τα έντονα αισθήματα που γέννησε στη μεγάλη δόξα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου η περιπέτεια του.

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που βρίσκεις τον εαυτό σου να παλεύει απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δύσκολο να νικήσεις ή να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που είναι δύσκολο να επιλυθεί. Μία τέτοια στιγμή ζω τώρα, αλλά αισθάνομαι πολύ τυχερός επειδή ξέρω ότι δεν είμαι μόνος. Ανακάλυψα ότι έχω τεράστια υποστήριξη. Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχτεί κύματα αγάπης και στοργής, αλληλεγγύης και θετικής ενέργειας, που μου έδωσαν μία εκπληκτική ώθηση αλλά και τη βεβαιότητα πως θα νικήσω τη λευχαιμία. Έλαβα εκατοντάδες μηνύματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα διάβασα όλα, ένα προς ένα: άγγιξαν την καρδιά μου. Αυτές οι ημέρες ήταν δύσκολες και ζητώ συγγνώμη αν δεν απάντησα ή αν δεν ευχαρίστησα καθέναν από εσάς.

Το κάνω τώρα, χάρη στην Gazzetta dello Sport και στον πρόεδρο της Τορίνο, Ουρμπάνο Καΐρο, που μου επέτρεψαν να έχω αυτό το χώρο στην εφημερίδα του. Ευχαριστώ για τη στήριξη των προέδρων των ομάδων στις οποίες έπαιξα ή ήμουν προπονητής, ή ακόμα και από αυτές στις οποίες δεν εργάστηκα ποτέ και μου έδειξαν σεβασμό και αγάπη. Ευχαριστώ τους πρώην συμπαίκτες μου και τους αντιπάλους από τα χρόνια μου ως παίκτης, τους παίκτες που προπονώ σήμερα αλλά και εκείνους με τους οποίους δεν έχω συνεργαστεί και μου ευχήθηκαν "Καλή δύναμη". Ευχαριστώ τους οπαδούς των "ομάδων μου" και εκείνους που αντιμετώπισα φορώντας διαφορετική φανέλα. Αρκετοί από αυτούς θα με αποδοκίμασαν ή θα με κριτίκαραν για την παρουσία μου στο χορτάρι, όμως αυτή τη φορά με εμψύχωναν και μου έγραφαν “μην τα παρατάς Σίνισα”.

Σας ευχαριστώ όλους, όχι μόνο από τον κόσμο του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής και της ψυχαγωγίας, που έδειξαν συμπαράσταση. Ευχαριστώ και τους φίλους που έχω κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου σε τόσες πολλές πόλεις. Και ευχαριστώ και τον απλό κόσμο, αυτούς που δεν είναι διάσημοι. Εκείνοι που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι κρίνω τον καθένα από το πώς είναι μέσα του και όχι από το ποιος είναι. Από μηνύματα που έλαβα από ανθρώπους της κυβέρνησης (δεν το πιστεύω αυτό...) μέχρι από το γράμμα που έλαβα από ένα παιδί που ζωγράφισε ένα χαμόγελο για μένα, όλα ήταν σημαντικά. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ. Με συγκινήσατε. Μου έχουν τελειώσει τα δάκρυα, τώρα είμαι έτοιμος να παλέψω.

Θα ξαναειδωθούμε, Σίνισα Μιχάιλοβιτς».

ποδόσφαιροΜπολόνιαΣίνισα Μιχαΐλοβιτς