Αθλητισμός|17.07.2019 16:26

ΠΑΟΚ: Ο Μάριο Μπράνκο ξεκαθάρισε τις δυο μεγάλες μεταγραφικές ανάγκες

Newsroom

Ο Μάριο Μπράνκο ήταν εκείνος που, λόγω θέσης, παρουσίασε τον Αμπέλ Φερέιρα, και πήρε το λόγο προκειμένου να εξηγήσει και εκείνος με τη σειρά του θέματα που αφορούν το δικό του χώρο δράσης. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας:

«Αν ρωτήσετε το αν ήμασταν προετοιμασμένοι για τον Λουτσέσκου και ότι έγινε, θα σας πω, όχι. Είμαστε επαγγελματίες, έπρεπε να αντιδράσουμε και αντιδράσαμε και μέσα σε 48 με 72 ώρες είχαμε νέο προπονητή. Είναι δική μας υποχρέωση, ο Φερέιρα να αξιολογήσει το ρόστερ και  να αποφασίσει ποια χαρακτηριστικά χρειάζεται για να ανεβάσει την ομάδα. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αρχίζουν σε τρεις εβδομάδες αλλά δεν τελειώνουν τότε. Η μεταγραφική περίοδος πηγαίνει μέχρι 31 Αυγούστου.  Δεν υπάρχει μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής έχει αποφασίσει τι χρειάζεται αλλά η αγορά είναι αρκετά άγρια, δεν υπάρχει κάποια ισορροπία σε αυτό και μερικές φορές είναι δύσκολο να φέρεις τον παίκτη που θέλεις και τη στιγμή που θέλεις...»

Για τις ανάγκες του ρόστερ:

«Αν επιστρέψουμε πίσω τον χρόνο, στον τελικό του ΟΑΚΑ, από την βασική 11άδα που έπαιξε, οι 9 παίκτες βρίσκονται εδώ. Χάσαμε παίκτες σε νευραλγικό τομέα όσον αφορά τον σχηματισμό και το γνωρίζουμε αυτό. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ειδικός για να δεις το ρόστερ της ομάδας, και μόνο μαθηματικά, όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειαζόμαστε παίκτη στη μεσαία γραμμή και πίσω αριστερά. Ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε την ομάδα κλεισμένη, κάτι που δεν ήταν καλό γιατί μέχρι 31 Αυγούστου διαρκεί η μεταγραφική περίοδος και να μην ξεχνάμε ότι θέλουμε παίκτες που θα ανεβάσουν την ομάδα, το να φέρουμε παίκτες που έχουν την ίδια ποιότητα δεν είναι λογικό. Ο σύλλογος έκανε μια μεγάλη επένδυση σε έναν κόουτς που ξέρει να δουλεύει με νέους παίκτες. Οπότε πρώτα πρέπει να κάνουμε μια αξιολόγηση στα ενδότερα και να δούμε αν είναι αρκετό να φτάσουμε στο πρώτο στόχο. Ξέρουμε ότι παίζουμε σε 20 μέρες, αλλά δεν αποφασίζει μόνο κάποιος για το ποιος θα έρθει, είναι μεγάλη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά τμήματα, την διοίκηση, τον προπονητή, το οικονομικό τμήμα. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο αλλά υπάρχει, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι έχουμε μια καλή βάση από την περσινή σεζόν. Είναι φανερό ότι όλοι μας είμαστε πολύ προσηλωμένοι στο στόχο αυτό. Το ξέρουμε αυτό και είμαστε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά. Έτσι όπως έχουν να κάνουν οι αρμοδιότητές μας, πρέπει να σκεφτούμε τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Ο προπονητής, σε σχέση με τη διοίκηση και την ιδιοκτησία. Εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ και τις δύο πλευρές, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε στη διάθεση μας μεταγραφές που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Αλλά αν συμβεί κάτι απρόοπτο και δε γίνει αυτό, είμαι εδώ για να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν, όπως έκανα όπου ήμουν. Εχουμε συμφωνήσει με τον προπονητή όμως, για τρία χρόνια και όχι για δύο προκριματικούς γύρους. Η διαδικασία ξεκινάει τώρα. Το μοναδικό τέλος που βλέπω, είναι σε τρία χρόνια. Ανησυχούμε για τη στιγμή που βρισκόμαστε και είμαστε προσηλωμένοι στη βελτίωση. Αυτό δε μπορεί να μας τυφλώσει και να μη δούμε πράγματα που μπορούν να γίνουν στο μέλλον. Τρία πολύ σημαντικά γρανάζια της ομάδας, είναι τραυματίες, ωστόσο η επιστροφή τους, αναμένεται σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα. 2 με 3 μήνες. Για αυτό και δουλεύουμε καθημερινά για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητάει ο προπονητής, με το μικρό ρόστερ. Πρέπει να έχουμε την ευελιξία, να μπορούμε να την κατάλληλη στιγμή, να ξαναβάλουμε τους τρεις σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όταν είναι έτοιμοι. Όταν κάνουμε μεταγραφές, πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές».

Για τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών που προωθήθηκαν απο την Κ19:

«Ο σύλλογος έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στις ακαδημίες και η γενιά του 2000 είναι μία από τις καλύτερες που είχε ο ΠΑΟΚ. Σε συνεργασία με τη διοίκηση, η απόφαση μας, είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται είτε στο εξωτερικό είτε σε ομάδες Σούπερ Λιγκ. Σε σχέση με το προφίλ του προπονητή που η διοίκηση επέλεξε να φέρει, που θέλει ένα μικρό ρόστερ με τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές, αποφασίστηκε να είναι αυτοί που ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά τους στη φιλοσοφία του Αμπέλ Φερέιρα. Στην Ελλάδα δυστυχώς, δεν υπάρχουν νόμιμες οδοί για να έχεις β’ ομάδα, οπότε υπάρχει τεράστιο κενό, ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και στην τελευταία ηλικιακή ομάδα των ακαδημιών. Αυτό το κενό μπορούμε να το γεμίσουμε με δύο τρόπους. Είτε δανείζοντας παίκτες, έχοντας πάρει εγγυήσεις για χρόνο συμμετοχής ή μένοντας στην πρώτη ομάδα, πιθανότατα χωρίς να μπορεί κάποιος να εγγυηθεί λεπτά συμμετοχής, αλλά με αυξημένο επίπεδο προπόνησης, που θα τους κάνει έτοιμους, είτε μέσα στη σεζόν είτε την επόμενη σεζόν. Οπότε αυτό που κάνουμε είναι να μείνουν εδώ για να είναι έτοιμοι να μείνουν εδώ ή να πάνε κάπου αλλού, όπως έγινε με το Λύρατζη και το Μπαλογιάννη που τώρα, πήγαν σε ομάδες για να παίζουν και εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία τους. Δεν ξέρουμε αν είναι σωστές ή λάθος αυτές οι επιλογές, αλλά θεωρούμε ότι αυτές ήταν οι κατάλληλες για τους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες, όπως είναι ο Πέλκας».