Αθλητισμός|20.07.2019 23:07

Παναθηναϊκός: Απίστευτη εκκίνηση κι εμφατικό 3-0 επί της Φέγενορντ στο «Ντε Κάιπ» στο πρώτο φιλικό!

Κώστας Γουλής

Καλύτερη εκκίνηση στα φιλικά του «τριφυλλιού» στις Κάτω Χώρες δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Παναθηναϊκού! Οι «πράσινοι» παίζοντας εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τη Φέγενορντ, νίκησαν το βράδυ της Τετάρτης (17/7) την ολλανδική ομάδα με το εμφατικό 3-0 στο «Ντε Κάιπ» κι έστειλαν ένα πρώτο, πολύ αισιόδοξο μήνυμα εν όψει της νέας σεζόν! Και σίγουρα προκάλεσαν πολλά χαμόγελα στους φίλους τους, που βλέπουν πως αξίζει να περιμένουν με λίγο μεγαλύτερη υπομονή τη συγκεκριμένη ομάδα να μεγαλώσει και να «ωριμάσει». Κι ας μην έχει προσθέσει ακόμη στη σύνθεσή της ούτε μία μεταγραφή!

Μετρώντας μόλις 14 ημέρες προετοιμασίας, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πραγματικά πολύ καλή εικόνα, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, που είχε παίξει ήδη πέντε φιλικά και ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 4 Αυγούστου (κόντρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ). Με ψύχραιμες αντιδράσεις, σωστή κυκλοφορία, ανάπτυξη, καλές συνεργασίες, σωστές επιθετικές μεταβάσεις και πειθαρχία στις γραμμές και την κάλυψη των χώρων, οι «πράσινοι» έκλεψαν την… παράσταση, δείχνοντας πως δουλεύουν σωστά κι έχουν μπροστά τους πολλά περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης.

Με κορυφαίο στο πρώτο 45λεπτο τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη σε θέση δεξιού εξτρέμ (παίζοντας με ανάποδο πόδι), ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο 4’ με κοντινό πλασέ του Μακέντα, μετά από φοβερή συνεργασία των δύο «Χάτζη». Κι όχι μόνο άντεξε στην πίεση και τις ευκαιρίες των Ολλανδών, αλλά πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ του 2-0 χάρη στην κεφαλιά του Μπουζούκη στο 22’, τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Διούδη (7’, 14’, 18’) και λίγο την… τύχη στο δοκάρι του Μπερχάουζ στο 23’.

Στο β’ μέρος οι πολλές αλλαγές του Δώνη επηρέασαν λίγο τη χημεία των «πράσινων», η Φέγενορντ πίεσε, όμως μετά το 60’-65’ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε εκ νέου το παιχνίδι και βρήκε και τρίτο γκολ στο 73’, μετά την υπέροχη αντεπίθεση του Εμμανουηλίδη και την ασίστ προς τον Βέργο που δεν αστόχησε.

Απίστευτο φινάλε, πολύ καλή εκκίνηση που γεννάει προσδοκίες…

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (4-3-3): Φερμέερ - Ζούστε, Μποτέγκιν, Βαν ντε Χέιντερ, Μαλάσια - Κέλι, Τούρνστρα, Κοκσού - Μπερχάουζ, Φέντε, Χάνσον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Διούδης (46’ Κότσαρης) - Γιόχανσον (46’ Θεοχάρης), Πούγγουρας (75’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (61’ Μαυρομμάτης), Ινσούα (75’ Ζαγαρίτης) - Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Χρ. Δώνης (62’ Αθανασακόπουλος), Μπουζούκης (46’ Εμμανουηλίδης) - Χατζηθεοδωρίδης (62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (61’ Καμπετσής), Μακέντα (46’ Βέργος).

ποδόσφαιροΦεντερίκο ΜακένταφιλικόΦέγενορντΠαναθηναϊκός