Αθλητισμός|19.07.2019 10:16

Μίνο Ραϊόλα: Τα μεγάλα deal του πιτσαδόρου με το χρυσό άγγιγμα

Αλέξανδρος Λοθάνο

Αθυρόστομος και προκλητικός, είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και ο εφιάλτης κάθε διοίκησης ομάδας. Η μεταγραφή του Ματάις ντε Λιχτ στην Γιουβέντους, παρ’ ότι ο Αγιαξ τα είχε βρει εδώ και πολλούς μήνες με την Μπαρτσελόνα, είναι μια προσωπική νίκη για τον Κάρμινε Ραϊόλα, Μίνο για τους (λίγους) φίλους, αλλά και για τους (περισσότερους( εχθρούς.

Ο 51χρονος Ιταλός μάνατζερ με τις ολλανδικές ρίζες, ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρος στην πιτσαρία του πατέρα του στο Χάρλεμ (της Ολλανδίας), αλλά γρήγορα ανακάλυψε τι πραγματικά του ταίριαζε ως επάγγελμα: Να βγάζει χρήματα από το ποδόσφαιρο.

Πολύγλωσσος (ιταλικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ολλανδικά!), μιλάει καλύτερα απ’ όλες την γλώσσα του χρήματος. Για την μετακίνηση του Ντε Λιχτ στην Γιούβε, άλλωστε, πήρε προμήθεια ύψους έντεκα εκατομμυρίων ευρώ, όσα δηλαδή θα εισπράττει περίπου ο 19χρονος Ολλανδός για κάθε χρόνο του συμβολαίου του στην «Γηραιά Κυρία».

Ο Ραϊόλα θα μείνει σίγουρα στην ιστορία για τις ατάκες του (κάποτε πρότεινε στους Γιόχαν Κρόιφ και Πεπ Γκουαρδιόλα να πάνε σε ψυχιατρική κλινική!), αλλά και για τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε και θα κάνει γύρω από την μπάλα.

Η βίλα του Αλ Καπόνε

Ο Ραϊόλα λατρεύει να εκπροσωπεί υπέρ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Τέτοιοι είναι, άλλωστε, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Πολ Πογκμπά ή ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο Σουηδός επιθετικός είναι «παιδί» του Ραϊόλα και, σε βάθος 15ετίας (και βάλε), του έχει αποφέρει τα περισσότερα κέρδη. Ολες οι μεταγραφές του «Ιμπρα» έχουν φτάσει συνολικά τα 170 εκατομμύρια ευρώ και ο Ραϊόλα, ο οποίος φροντίζει σε κάθε μετακίνηση να παίρνει πάνω από το σύνηθες 10%, έχει αυγατίσει κατά πολύ την περιουσία του, την οποία δηλώνει εδώ και έντεκα χρόνια στο (πολύ πιο… φιλικό από φορολογικής πλευράς) Μονακό.

Το καλοκαίρι του 2016, για την μεταγραφή του Πογκμπά από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ (ρεκόρ όλων των εποχών τότε), ο Ραϊόλα φέρεται να πήρε προμήθεια 25 εκατομμυρίων, παρ’ ότι ο ίδιος είχε βάλει το χέρι του, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ώστε ο Γάλλος μέσος να φύγει ως ελεύθερος από τους «Κόκκινους Διαβόλους» με προορισμό την Γιούβε!

Ο Πογκμπά ετοιμάζεται για νέο σούπερ deal, όπως και ο Ρομελού Λουκάκου, ο οποίος έχει «κινήσει» 140 εκατομμύρια ευρώ με τις μεταγραφές του. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του, συνηθίζει να το περνάει σε μια βίλα στο Μαϊάμι, την οποία αγόρασε έναντι εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Σε ποιον άνηκε; Στον πιο διάσημο μαφιόζο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Καπόνε!

Ματάις ντε ΛιχτΠολ ΠογκμπάποδόσφαιροΖλάταν ΙμπραΐμοβιτςΜίνο Ραϊόλα