Αθλητισμός|20.07.2019 14:54

Δημήτρης Κολοβός: Ήρθε η ώρα για να ζήσει στον ΠΑΟ, όσα είχε «χάσει»

Κώστας Γουλής

Η ιστορία του μοιάζει με (ακόμη μία) «επιβεβαίωση» του «Αλχημιστή». Και μολονότι -επί χρόνια- οι δρόμοι του Δημήτρη Κολοβού και του Παναθηναϊκού όλο πλησίαζαν, αλλά ποτέ δεν… τέμνονταν, έφτασε εντέλει η στιγμή για να… συνωμοτήσει το σύμπαν, προκειμένου να γίνει αυτό που ήθελε κι ο ίδιος, από τότε που ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον Ωρωπό. Να ενώσει την (ποδοσφαιρική) πορεία του με το «τριφύλλι»…

Στα 26 του δεν βρήκε τίποτα εύκολο στη ζωή του. Μα, κάθε φορά που η Μοίρα τον «χτυπούσε», έβρισκε το κουράγιο να επιστρέφει (πολύ) πιο δυνατός. Τον Ιανουάριο του 2012, μόλις τέσσερις μέρες μετά το πρώτο γκολ του στη Super League με τη φανέλα του Πανιωνίου (κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης), υπέστη την πρώτη ρήξη χιαστών. Έμεινε έξω για 5 μήνες και γύρισε τον Σεπτέμβριο του ’12, στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ (2-1). Στο φινάλε εκείνης της σεζόν κι αφού είχε «γράψει» 24 συμμετοχές (3 γκολ, 3 ασίστ) κερδίζοντας φανέλα βασικού στους «κυανέρυθρους», βίωσε ένα μεγάλο οικογενειακό δράμα, καθώς έχασε ξαφνικά τον πατέρα του. Ζήτησε από τη μητέρα του να σταματήσει τη δουλειά για να βρίσκεται κοντά στα 4 αδέρφια του κι από τα δικά του… πόδια, έπρεπε πλέον να ζήσει όλη η φαμίλια…

Το ίδιο καλοκαίρι, η ΑΕΚ κινήθηκε πρώτη για να τον αποκτήσει. Οι πληροφορίες της εποχής μάλιστα έλεγαν πως πήγε στο κότερο του Δημήτρη Μελισσανίδη για συζητήσεις, όμως όταν έφυγε λίγο πιο κάτω περίμεναν τον ίδιο και τον ατζέντη του, άνθρωποι του Ολυμπιακού και τον «έκλεψαν» σε χρόνο dt. Ο Κολοβός γνώριζε πως στους Πειραιώτες δεν θα είχε πολλές ευκαιρίες να εξελιχθεί σαν παίκτης, όμως τα χρήματα που του προσφέρθηκαν ήταν πολλά και δεν είχε επιλογή, αφού από πίσω περίμενε μία ολόκληρη οικογένεια.

Εμεινε δύο σεζόν δανεικός στον Πανιώνιο, με χάι-λάιτ το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε τον Σεπτέμβριο του ‘13 κόντρα στον Παναθηναϊκό του Αναστασίου, το οποίο κι αφιέρωσε στον πατέρα του δείχνοντας προς τον ουρανό. Επέστρεψε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2015, όμως αγωνίστηκε ελάχιστα. Μόλις 11 αγώνες τον εμπιστεύτηκε ο Μάρκο Σίλβα κι όταν ήρθε η ευκαιρία του Βελγίου και της Μαλίν, δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ακολούθησε μία εξαιρετική σεζόν ως δανεικός (29 ματς, 6 γκολ, 3 ασίστ) με φυσική κατάληξη την αγορά από τους Βέλγους αντί 700.000€.

Στο γιατρό του Αζάρ!

Όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους κι ο Κολοβός συνέχιζε να… σπάει ταμεία. Η Άντερλεχτ μάλιστα ήταν έτοιμη να «σπάσει» (και) τα δικά της, για να τον κάνει αγοράσει πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, όμως τον Φεβρουάριο του ’17, είχε ξανά ραντεβού με την ατυχία. Νέα ρήξη χιαστών, αυτή τη φορά στο άλλο γόνατο, σε ματς με τη Λόκερεν -μετά από μαρκάρισμα του Γιώργου Γκαλίτσιου (!)- και νέος «Γολγοθάς» μέχρι να επιστρέψει δυνατός. Βοήθησε αφάνταστα σε αυτό, ο Δρ. Κρις Βαν Κρόμπριζ, ο γιατρός του Εντέν Αζάρ, που ανέλαβε την επέμβαση κι επέβλεψε το κομμάτι της αποκατάστασής του. Το περασμένο καλοκαίρι πήγε στη Βίλεμ για να «συνέλθει», όμως δεν βρήκε σταθερότητα, ώσπου τον περασμένο Γενάρη προέκυψε η Ομόνοια του Γιάννη Αναστασίου (σε μία περίοδο που τον ήθελε κι ο Παναθηναϊκός), προσφέροντάς του την ευκαιρία να «αναγεννηθεί» στην Κύπρο. Σαν ένα «ζέσταμα» με τα «πράσινα» και το τριφύλλι στο στήθος, μέχρι να έρθει η ώρα για να… περπατήσει το δρόμο που ήθελε από μικρό παιδί.

Δεύτερο φιλικό με Μπίρσχοτ

Μετά την εξαιρετική εκκίνηση στα φιλικά και το εμφατικό 3-0 επί της Φέγενορντ, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το Σάββατο (20/7) στις 5.45 μ.μ., το δεύτερο φιλικό «τεστ» στις Κάτω Χώρες, με αντίπαλο τη βελγική Μπίρσχοτ. Ο Γιώργος Δώνης προετοιμάζει ένα σχήμα με πολλές αλλαγές, ευκαιρίες στους «μικρούς» (και στον Κόναν) και «ανάσες» στους λεγόμενους «βασικούς», προκειμένου να είναι πολύ πιο «φρέσκοι» στο φιλικό της Δευτέρας (22/7) με τον Άγιαξ.

Το παιχνίδι κόντρα στη Μπίρσχοτ θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αμβέρσας και θα μεταδοθεί από το Novasports 1.

Ομόνοια ΛευκωσίαςΝίκος ΝταμπίζαςΔημήτρης ΚολοβόςΠαναθηναϊκόςSuperLeague