Αθλητισμός|21.07.2019 18:11

Παναθηναϊκός: Σε συζητήσεις με τον Ολλανδό στόπερ Βίτο Βόρμχορ (vids)

Κώστας Γουλής

Ο Ολλανδός, άλλοτε διεθνής με την U20 των «οράνιε», Βίτο Βόρμχορ, είναι ο παίκτης που βρίσκεται στην παρούσα φάση πιο ψηλά από κάθε άλλον «υποψήφιο», για την ενίσχυση των μετόπισθεν του Παναθηναϊκού.

Μετά το «ναυάγιο» με τον έτερο Ολλανδό, Μπαρτ Σένκεφελντ -ο οποίος φαίνεται να καταλήγει σε ομάδα της Β’ Τουρκίας, που του προσφέρει διπλά λεφτά- οι «πράσινοι» στράφηκαν προς την περίπτωση του 31χρονου (τα κλείνει στις 16 Νοεμβρίου) Ολλανδού ο οποίος αγωνίζεται από τον Ιανουάριο του 2017 στη νορβηγική Μπραν. Ο Βόρμχοορ, δεσμεύεται με το κλαμπ της Νορβηγίας έως τις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει συζητήσεις (και) με την ομάδα του, για να βρουν μία φόρμουλα και να «σπάσει» το συμβόλαιό του.

Ο Βόρμχορ, συγκεντρώνει πολλά απ’ τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαν οι Νταμπίζας και Δώνης για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού, καθώς είναι ο ορισμός του σκληροτράχηλου στόπερ, με επιβλητική παρουσία στον αέρα (1,89 μ. ύψος) και ειδικό «βάρος» για να «γεμίσει» την οπισθοφυλακή του «τριφυλλιού».

Δείτε σε δράση τον Ολλανδό στόπερ:

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη DOVO και τις μικρές ομάδες του Άγιαξ κι έχει περάσει ακόμη από: Ουτρέχτη (2008-09), Ντε Γκράαφσαπ (2009-12), Ντεν Χάαγκ (2012-16) και Αάλεσουντ (2016-17), πριν υπογράψει στη Μπραν, στην οποία μάλιστα είναι και αρχηγός!

Την εφετινή περίοδο (είναι σε εξέλιξη το πρώτο μισό της νορβηγικής λίγκας), ο Βόρμχορ μετράει 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει 4 γκολ, ενώ έχει παίξει άλλα δύο παιχνίδια Κυπέλλου. Στην Ολλανδία μετράει συνολικά 167 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Eredivisie.

μεταγραφέςΒίτο ΒόρμχορΠαναθηναϊκόςSuper League 1