Αθλητισμός|23.07.2019 21:48

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Αντερλεχτ σε φιλικό - Τα γκολ της νίκης (vids)

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της Αντερλεχτ παίζοντας πολύ έξυπνα ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων επί των Βέλγων που είχαν τη κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στη μεγάλη περιοχή των νταμπλούχων.

Ο ΠΑΟΚ σε μια ακόμη καλή εμφάνιση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πριν από τα μεγάλα ματς με τον Αγιαξ, περίμενε την Αντερλεχτ, πηγαίνοντας σε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Οι «ασπρόμαυροι» δεν απειλήθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά και βγήκαν αρκετές φορές στην κόντρα, προσπαθώντας κυρίως από τα αριστερά να δημιουργήσουν ρήγμα στην άμυνα των Βέγλων. Στο 31' ο Μίσιτς πέρασε κάθετα τη μπάλα στον χώρο, στον οποίο κινήθηκε ο Πέλκας, που υποδέχθηκε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 1-0.

Η Αντερλεχτ «φάνηκε» στο 44' με τη κεφαλιά του Σανέ στο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ, στο 51', αρχικά «ισοφάρισε» τα δοκάρια με την εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Αντερλεχτ, και στο 55' πέτυχε το 2-0, με τον Ακπομ να πλασάρει εύστοχα μετά από συρτή σέντρα του Ζαμπά από τα δεξιά. «Ολα τα λεφτά» ήταν η ντρίμπλα του Ζαμπά με την οποία «άδειασε» τον αντίπαλό του και «σέρβιρε έτοιμο γκολ» στον Αγγλο επιθετικό.

Οι Βέλγοι που απείλησαν σχεδόν αποκλειστικά από εκτελέσεις κόρνερ τους «ασπρόμαυρους», στο 81' ευστόχησαν με την κεφαλιά του Ντάντε (2-1). Δυο λεπτά αργότερα (83') ο Γαϊτανίδης «έγραψε» το 3-1 με πλασέ σε κενή εστία, καθώς πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του γκολκίπερ της Αντερλεχτ σε σουτ του Στοχ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (76' Ροντρίγκο), Κρέσπο (75' Ινγκασον), Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (76' Κάτσε), Ελ Καντουρί, Ζαμπά (70' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (70' Στοχ), Πέλκας (70' Σφιντέρσκι), Ακπομ (70' Γαϊτανίδης).

ΠΑΟΚφιλικόποδόσφαιροΆντερλεχτ