Αθλητισμός|24.07.2019 11:22

ΠΑΟΚ: Ο Αμπέλ Φερέιρα προσαρμόζει και προσαρμόζεται

Αντώνης Τσακαλέας

Για τρίτο διαδοχικό φιλικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε νίκη αγωνιζόμενος για μίνιμουμ 60 λεπτά με ενδεκάδες που είχαν ελάχιστες αποκλίσεις μεταξύ τους, στην προσπάθεια του Αμπέλ Φερέιρα να πατήσει πάνω σε μέρος της πετυχημένης περσινής «συνταγής», προσθέτοντας παράλληλα τις δικές του σημαντικές «πινελιές» σε άμυνα και επίθεση.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 5-0 της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ, με 4-0 της Σιντ Τρούιντεν και με 3-1 της Αντερλεχτ. Οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεαβαρ, Πέλκας, Ακπομ ήταν βασικοί και στις τρεις αναμετρήσεις, ενώ οι Ζαμπά και Ντόουγκλας ξεκίνησαν στις δυο εξ' αυτών.

Τα δίδυμα που έχουν κλειδώσει

Τρία «δίδυμα» δείχνουν να έχουν «κλειδώσει». Το πρώτο και αναμενόμενο είναι αυτό του κέντρου της άμυνας. Οι Χοσέ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα είναι έτοιμοι να γράψουν τριψήφιο αριθμό συμμετοχών σε επίσημα παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο δίδυμο είναι αυτό των Πέλκα και Ακπομ, που άρχισε να δομείται στο τέλος της περσινής σεζόν (έχοντας υπογράψει τις νίκες στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο «σφραγίστηκε» το αήττητο και στον τελικό εκεί που «υπεγράφη» το νταμπλ). Και το τρίτο είναι αυτό της δεξιάς πλευράς με τους Μάτος και Ζαμπά.

Στη μεσαία γραμμή, έστω και κατ' ανάγκη (ο Ντόουγκλας δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί με την Αντερλεχτ) ο Φερέιρα έχει δοκιμάσει τρία διαφορετικά «δίδυμα» με τους Ντοουγκλας, Μίσιτς και Ελ Καντουρί να μαθαίνει ο ένας τον άλλον.

Ο Μάτος και η έλευση του Εσίτι

Ο Φερέιρα έχει προσαρμοστεί σε «δίδυμα» που βρήκε, «χτίζει» αυτά που λείπουν και παράλληλα προσαρμόζει το σύνολο στο δικό του στυλ παιχνιδιού. Στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις, οι πρωτοβουλίες που πήρε ο Λέο Μάτος ήταν μετρημένες και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Βραζιλιάνο ακραίο αμυντικό αλλά με τον Πορτογάλο τεχνικό, που δίνει το ελεύθερο σε ένα από τα δυο πλάγια μπακ να ανεβαίνει, και μέχρι στιγμής αυτό το παίρνει ο αριστερός μπακ.

Στα χαφ, η επικείμενη ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αντερσον Εσίτι θα έρθει και αγωνιστικά στο προσκήνιο και θα αφορά και τον Μάτος, καθώς αν ο Φερέιρα έχει στη διάθεσή του έναν ψηλόσωμο ανασταλτικό μέσο που μπορεί να δώσει βάθος στην άμυνα, στη μετατροπή του 4-4-2 σε 3-4-2-1, τότε ο Μάτος δεν θα γίνεται ο τρίτος της άμυνας - όπως συμβαίνει ως τώρα - και θα «απελευθερωθεί».

Αμπέλ ΦερέιραSuperLeagueΠΑΟΚποδόσφαιρο