Αθλητισμός|24.07.2019 16:20

Παναθηναϊκός: Ραντεβού Νταμπίζα στην Αγγλία με Ρόμπερτς και Νιούκαστλ

Κώστας Γουλής

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (23/7) τις μεταγραφές των Γκαγιάς Ζαχίντ και Ζοάο Νούνιες -με μονοετή δανεισμό από τον ΑΠΟΕΛ και τριετές συμβόλαιο αντίστοιχα- και πλέον ανεβάζει «στροφές» για να κλείσει και τα υπόλοιπα μέτωπα ενίσχυσης του ρόστερ, έχοντας στραμμένη την προσοχή του (και) στην Αγγλία.

Πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» και του ethnos.gr από το «Νησί» ανέφεραν πως ο Νίκος Νταμπίζας πραγματοποίησε την Τρίτη (23/7) ταξίδι-αστραπή στην Αγγλία και δη στο Νιούκαστλ: Πρώτος στόχος του 46χρονου τεχνικού διευθυντή είναι να κάνει μία τελευταία συζήτηση με τον Κάλουμ Ρόμπερτς, ο οποίος παραμένει ελεύθερος, έχοντας κάνει το τελευταίο διάστημα δοκιμαστικά σε ομάδες της League 1, για να παραμείνει fit. Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» δεν έχει βγάλει από το μπλοκάκι του το όνομα του 22χρονου εξτρέμ κι από τη στιγμή που διαπίστωσε αλλαγή… διάθεσης τις τελευταίες μέρες από την πλευρά του Αγγλου άσου, σκοπεύει να το… παλέψει μέχρι τέλους, για να «ψήσει» τον Ρόμπερτς να αφήσει για πρώτη φορά την Αγγλία και να «μετακομίσει» στην Ελλάδα.

Εκτός από τον νεαρό εξτρέμ, ο Νταμπίζας θα κάνει (ακόμη ένα) ραντεβού με στελέχη της Νιούκαστλ και πιθανόν και με τον νέο προπονητή της, Στηβ Μπρους, προκειμένου να ενημερωθεί για τους παίκτες που θα «κοπούν» από την πρώτη ομάδα πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Και να «τσεκάρει», εάν υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν το «τριφύλλι», ως δανεικοί, όπως έγινε πριν λίγα χρόνια με τον Αμπεΐντ.

Στην άμυνα, ο Ολλανδός Μπαρτ Σένκεφελντ παραμένει ο Νο1 στόχος (με μπακ-απ, τον συμπατριώτη του Βόρμχορ που βρέθηκε προχθές στο Αμστερνταμ), αν κι ακόμη υπάρχει απόσταση στο οικονομικό, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξε νέα προσέγγιση με τον Βούρνον Ανίτα και τον ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα και γίνεται προσπάθεια για να ρίξει το κασέ του.

Σε ότι αφορά τέλος τα δεδομένα του δανεισμού του Ζαχίντ από τον ΑΠΟΕΛ, οι πληροφορίες από την Κύπρο αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την κάλυψη του 75% του συμβολαίου του Νορβηγού. Στο όλο deal μπήκε οψιόν αγοράς ύψους 1,7 εκατ. €, ενώ η κυπριακή ομάδα (εφόσον ο Παναθηναϊκός ενεργοποιήσει τον επόμενο Μάιο την οψιόν) θα διατηρήσει 25% ποσοστό μεταπώλησης…

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΝιούκαστλΝίκος ΝταμπίζαςΚάλουμ Ρόμπερτςποδόσφαιρο