Αθλητισμός|25.07.2019 16:28

Europa League: Ρίχνονται στη μάχη Άρης κι Ατρόμητος

Θοδωρής Φελάνης

Να γιορτάσει στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» με νίκη την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από 8,5 χρόνια θα επιδιώξει απόψε (25/7. 21.30, COSMOTE SPORT1HD) ο Aρης απέναντι στη ΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League. H ομάδα της Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσει, μεταξύ άλλων, να διαφυλάξει και ένα αήττητο ρεκόρ 51 ετών που έχει στην έδρα της. Η τελευταία φορά που ο Aρης έχασε στο σπίτι του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το 1968 (με 1-2) από την Ουίπεστ.

Σε 26 ματς που ακολούθησαν οι «κίτρινοι» μετρούν 12 νίκες και 14 ισοπαλίες, με τελευταία την κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι το 2011 (0-0). Σε ό,τι αφορά την 11άδα που θα παρατάξει απόψε ο Σάββας Παντελίδης, φαίνεται ότι δεν θα παρεκκλίνει από τον αγαπημένο του σχηματισμό (4-2-3-1), έχοντας καταλήξει στους Κουέστα για τη θέση του γκολκίπερ, με τους Σούντγκρεν, Ροζ, Βέλεθ και Κόρχουτ στην αμυντική γραμμή. Το δίδυμο των αμυντικών μέσων θα συγκροτήσουν πιθανότατα οι Μπάσα και Ματίγια, μεσοεπιθετικά θα αγωνιστούν οι Φετφατζίδης, Ντιγκινί και ένας εκ των Τόνσο, Μαρτίνες, ενώ σε ρόλο προωθημένου θα παίξει ο Ιντέγε, εκτός και αν γίνει η έκπληξη με την επιλογή του Λάρσον, ο οποίος όμως έχασε αρκετές προπονήσεις εξαιτίας ενοχλήσεων.

«Περιμένω η ομάδα να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο, δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό το ματς. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα συναισθήματά μας» δήλωσε χθες ο τεχνικός του Αρη, προσθέτοντας: «Το να βλέπεις τόσες μέρες φιλάθλους να κάθονται στην ουρά για ένα εισιτήριο είναι κάτι συγκινητικό, το οποίο πρέπει να εκτιμήσουμε. Μέσα στους στόχους μας είναι να μη δεχθούμε γκολ».

Πρώτο βήμα με Ντουνάισκα ο Ατρόμητος

Ετοιµος να κάνει το πρώτο βήµα για την πρόκρισή του στον τρίτο προκριµατικό γύρο του Europa League είναι ο Ατρόµητος (21.30, ΕΡΤ Sports). Το ζητούµενο για τους Περιστεριώτες είναι να δείξουν σοβαρότητα και να µην επαναλάβουν τα λάθη της περσινής προσπάθειας, όταν είχε γνωρίσει άδοξο αποκλεισµό από την άσηµη Ντινάµο Μπρεστ. «Ενα ευρωπαϊκό παιχνίδι αυτή την περίοδο είναι πολύ δύσκολο για όλες τις οµάδες. Για µας είναι πολύ σηµαντικό να µείνουµε προσηλωµένοι στον στόχο και αυτό είναι που µας ενδιαφέρει στο 100%. Στο ποδόσφαιρο µαθαίνεις από τα λάθη σου. Τώρα πρέπει να αποδείξουµε ότι γίναµε καλές µαθητές» σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός του Ατροµήτου θέλει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωµένοι στο αγωνιστικό πλάνο και να πάρουν κόντρα σε µια οµάδα πιο έτοιµη -η Ντουνάισκα Στρέντα µετρά ήδη εννέα επίσηµα παιχνίδια- αποτέλεσµα που θα αφήνει ελπίδες για τη ρεβάνς του Περιστερίου. Ο Αναστασίου δείχνει ότι έχει κατασταλάξει στις βασικές του επιλογές και θα παρατάξει τον Ατρόµητο µε τους Μέγερι, Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Κατράνη, Μάντσον, Χαρίση, Ούµπιδες, Ουγκράι, Μανούσο και Βέλλιο.

Το ζητούµενο για τον Ατρόµητο είναι να βρει κάποιο γκολ και να ελέγξει τον ρυθµό, ώστε να γίνει φαβορί για την πρόκριση. Το παιχνίδι ξεκινά στις 21.30 και θα µεταδοθεί από την ΕΡΤ Sports. Παράλληλα, στο Περιστέρι κινούνται και για µεταγραφές, µε προτεραιότητα την προσθήκη αριστερού µπακ. Στις επιλογές του είναι ο 29χρονος Πορτογάλος Βίτορ Μπρούνο, µε θητεία σε Φεϊρένσε, Μποαβίστα και Κλουζ, ο οποίος πλέον είναι το φαβορί για τη θέση.

Ντουνάισκα ΣτρένταEuropa LeagueποδόσφαιροΑτρόμητοςΑΕ ΛεμεσούΑρης