Αθλητισμός|29.07.2019 12:22

Παναθηναϊκός: Η ανάγκη για «6άρι» και η αναμονή για Σένκεφελντ

Κώστας Γουλής

Η «αναιμική» εικόνα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, στο πρώτο ημίχρονο του σαββατιάτικου (27/7) φιλικού με τη Φένλο (ελλείψει μάλιστα του Δημήτρη Κουρμπέλη που είχε ενοχλήσεις στη γάμπα), κατέδειξε ακόμη πιο έντονα την ανάγκη ενίσχυσης του «πράσινου» ρόστερ με ένα καθαρό «6άρι».

Το κενό στον άξονα, ειδικά στα ματς που απουσιάζει ο «κάπτεν» του «τριφυλλιού», είναι μεγάλο και δεν είναι τυχαίο πως η απόκτηση μεσοαμυντικού έχει έρθει πιο μπροστά στην ιεράρχηση των στόχων του Νίκου Νταμπίζα, μαζί με αυτή του (έτερου) στόπερ. Η περίπτωση του Βούρνον Ανίτα φάνταζε… ιδανική για τους «πράσινους», ωστόσο η οικονομική απόσταση με τον διεθνή Ολλανδό «κόφτη» ήταν «αγεφύρωτη», οδηγώντας τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού σε αναζήτηση άλλων επιλογών από την αγορά. Ακόμη και μικρότερων ηλικιακά ποδοσφαιριστών, αρκεί να διαθέτουν το «πακέτο» των αγωνιστικών στοιχείων που έχουν οριοθετήσει μαζί με τον Δώνη και βεβαίως, να είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κλαμπ.

Οι πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» και του ethnos.gr αναφέρουν πως στην κορυφή της λίστας του Νταμπίζα βρίσκονται δύο αμυντικοί χαφ, με τους εκπροσώπους των οποίων έχει γίνει ήδη ο πρώτος, «διερευνητικός» κύκλος επαφών, αλλά ακόμη έχουν… δρόμο. Γενικά, όπως τόνιζαν στο «τριφύλλι», μετά τις μαζεμένες μεταγραφές του τελευταίου δεκαημέρου (Κολοβός, Νούνιες, Ζαχίντ, Μολό), οι επόμενες κινήσεις θα καθυστερήσουν λίγο χρονικά και θα αρχίσουν να «τρέχουν» μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Ειδικά δε, στο θέμα του κεντρικού αμυντικού οι «πράσινοι» σκοπεύουν να περιμένουν, αφενός εάν θα υπάρξει κάποια «αναδίπλωση» από την πλευρά του Μπαρτ Σένκεφελντ, με μείωση των αξιώσεών του επί της αρχικής πρότασης του «τριφυλλιού» (υπήρχε σημαντική απόσταση) κι αφετέρου τις εξελίξεις με δύο άλλες περιπτώσεις στόπερ, με τους οποίους έχει συζητήσει ο Νταμπίζας και περιμένει απαντήσεις.

Φινάλε με Μπρέντα

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε (9 μ.μ., Novasports 1HD) το τελευταίο φιλικό του στις Κάτω Χώρες, με αντίπαλο τη Μπρέντα (στο «Rat Verlegh»), ένα 24ωρο πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Το Σάββατο (27/7) παρότι συνάντησε μεγάλες δυσκολίες στο πρώτο 45λεπτο (έχοντας MVP τον Διούδη), έκανε το 3Χ3 κόντρα στις ολλανδικές ομάδες, επικρατώντας 1-0 της Φένλο με ωραίο γκολ του Καμπετσή στο 85’. «Έχασε» ωστόσο, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες τον Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα β’ βαθμού στο αριστερό πόδι, μετά από «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Γιάνσεν (χθες εμφανίστηκε στην προπόνηση με πατερίτσες και θα φοράει ειδική μπότα για 3-4 μέρες).

Τον «είδε» η Γάνδη

Στο σαββατιάτικο ματς με τη Φένλο βρέθηκε στις εξέδρες του «De Koel» κι άνθρωπος της Γάνδης έχοντας στραμμένη την προσοχή του στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος «σέρβιρε» το γκολ στον Καμπετσή.

ΠαναθηναϊκόςΜπαρτ ΣένκεφελντποδόσφαιροΓιώργος ΔώνηςΝίκος ΝταμπίζαςSuperLeague