Αθλητισμός|29.07.2019 21:53

Εθνική μπάσκετ: Πρώτη προπόνηση με Αντετοκούνμπο

Newsroom

Με 16 παίκτες συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα (31/8-15/9). Στην ομάδα ενσωματώθηκαν οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τα αδέρφια του Θανάση και Κώστα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος ολοκληρώνει την άδειά του και ταξιδεύει από τις ΗΠΑ.

Ο προπονητής της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ανέλυσε στους παίκτες το προπονητικό πρόγραμμα  και τους στόχους που υπάρχουν στο διάστημα μέχρι  να φτάσει η ομάδα στις επίσημες υποχρεώσεις της, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας μετά τις πρώτες ημέρες προσαρμογής.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (5/7) η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κρήτη όπου θα δώσει και τα πρώτα της παιχνίδια στο πλαίσιο του τουρνουά Aegean (9-11/8). Την Πέμπτη (1/8) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της ομάδας.

T

Η ομάδα του Σκουρτόπουλου

Με την έλευση Καλάθη, ο Σκουρτοπουλος θα έχει στην διάθεσή του τους εξής παίκτες:

PG: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης.

SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Αθηναίου.

SF: Κώστας Παπανικολάου, , Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Χρήστος Σαλούστρος.

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

C: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Επίσκεψη Αυγενάκη

Στο μεταξύ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του δέχθηκαν επίσκεψη από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνομιλία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό και τους παίκτες, έχοντας χειραψία με τους διεθνείς. Παρών στην επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

«Με την επίσκεψή μου εδώ θέλω να στείλω ένα μήνυμα, της εμπιστοσύνης προς εσάς. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να έχετε πόδια και χέρια... ελεύθερα και το μυαλό σας να είναι προσηλωμένο μόνο στον μεγάλο στόχο. Περιμένουμε πολλά από εσάς, γιατί έχετε προσφέρει πολλά και είναι βέβαιο ότι έχετε κι άλλα πολλά να προσφέρετε. Το μπάσκετ είναι το άθλημα που αγαπάει κάθε ελληνική οικογένεια. Είναι μια μακρά πορεία αυτή που έχετε μπροστά σας μέχρι το Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας και εύχομαι να υπάρχει υγεία σε όλους για να έρθει η επιτυχία και να κάνετε ξανά περήφανη την χώρα μας», είπε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAμπάσκετΕθνική μπάσκετΛευτέρης ΑυγενάκηςΓιάννης Αντετοκούνμπο