Αθλητισμός|03.08.2019 23:46

Γαλατασαράι - Παναθηναϊκός 2-1: Θετική εικόνα με... λαμπερό Κολοβό

Newsroom

Απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Champions League, καθώς η Γαλατασαράι θα παίξει απευθείας στους ομίλους ως πρωταθλήτρια Τουρκίας, ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι θετικός σε φιλικό, κοίταξε στα μάτια, παρά την ήττα με 2-1, την τουρκική ομάδα των πολλών εκατομμυρίων ευρώ και έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Δημήτρη Κολοβό άφησε θετικές εντυπώσεις και έδωσε ελπίδες στους οπαδούς του ενόψει της νέας σεζόν και παρά το χαμηλό μπάτζετ που έχει θέσει η διοίκηση Αλαφούζου. 

Οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν εξαιρετική συνοχή στις γραμμές τους, ενώ στο δημιουργικό σκέλος είχαν ως πρωταγωνιστή τον Κολοβό, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί μεσοεπιθετικά της ομάδας του. Μοναδική αδυναμία για το «τριφύλλι» υπήρξαν οι στατικές φάσεις.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού διατήρησε το 4-3-3 παρά τις απουσίες των Κουρμπέλη και Μπουζούκη, επιλέγοντας τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Ινσούα στην άμυνα, τον Δώνη σε θέση αμυντικού μέσου με τους Χατζηθεοδωρίδη και Ζαχίντ ως 8άρια, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Κολοβός (δεξιά), Χατζηγιοβάνης (αριστερά) και Μακέντα (κορυφή).

Στη διάρκεια του ματς μάλιστα ο Δώνης χρησιμοποίησε τον Κολοβό ως 8άρι δίπλα στον Ζαχίντ και τον Χατζηθεοδωρίδη ως δεξί εξτρέμ. Κάτι που είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του.

Οι πρωταθλητές Τουρκίας πάντως είχαν ουσία και «χτύπησαν» με τις στατικές φάσεις καθώς άνοιξαν το σκορ από εκτέλεση κόρνερ και δυνατό σουτ του Μπουγιούκ στο 10', ενώ το 2-0 επιτεύχθηκε στο 61' με τον Ντονκ έπειτα από αντεπίθεση της Γαλατά.

Ο Παναθηναϊκός που δημιούργησε σημαντικές φάσεις αλλά δεν ήταν εύστοχος, έφτασε στο γκολ (2-1) στο 92’ με κεφαλιά του Κονάν έπειτα από σέντρα του Βέργου.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (4-2-3-1): Οκάν, Σερί, Αντέμ, Λουινταμά, Μαρκάο, Ναγκατόμο (70’ Μπαϊρά), Μπελχαντά, Ντονκ (82’ Αταλάι), Ντουρμάζ (52’ Αγκούν), Μαριάνο (64’ Γιουνές), Μπάμπελ (74’ Μήτρογλου).  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (72’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (59’ Νούνες), Πούγγουρας (76’ Μαυρομμάτης), Ινσούα (81’ Ζαγαρίτης), Δώνης (81’ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (72’ Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ (73’ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (81’ Κονάν), Χατζηγιοβάνης (63’ Καμπετσής), Μακέντα (73’ Βέργος).

ΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΔημήτρης ΚολοβόςφιλικόΓαλατάσαραϊ