Αθλητισμός|04.08.2019 09:15

Ο τρομερός Νικ Κύργιος νίκησε στον εμφύλιο τον Στέφανο Τσιτσιπά (vid)

Newsroom

Στην Ουάσινγκτον «έσπασαν» καρδιές σε ένα παιχνίδι με απίστευτες ανατροπές και ευτράπελα. Ο εμφύλιος τελικά τελείωσε με τον Νικ Κύργιο να νικάει με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-7) και να αποκλείει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πάντως από τη Δευτέρα (5/8) θα ανέβει και επίσημα στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι δύο τενίστες πρόσφεραν απίστευτο θέαμα με τον Τσιτσιπά να κάνει δύο φορές ολική επαναφορά, μία από το 0-1 στα σετ και μία από το 1-5 στο tie break του 3ου σετ. Ωστόσο ο Κύργιος, ο οποίος στη διάρκεια του αγώνα έδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του αλλά και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του σπάζοντας τη ρακέτα του, έκανε σπουδαίο ματς και εκμεταλλευόμενος το «φαρμακερό» του σερβίς και πήρε τη μεγάλη «μάχη» και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά.

Ο Κύργιος ήταν ακαταμάχητος για κάτι περισσότερο από ένα σετ καθώς κατέκτησε το πρώτο με 6-4, ενώ άρχισε και το δεύτερο με 0-2 γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς βρήκε τα πατήματά του μετατρέποντας το 0-2 σε 5-2 κι εν τέλει σε 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ και οι δυο παίκτες σέρβιραν πολύ καλά. Ο Τσιτσιπάς ήταν ο μόνος που απείλησε με break point, στο 5ο game, όμως ο Κύργιος επέστρεψε από το 15-40 και έκανε το υπέρ του 3-2. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, που ήταν επίσης συναρπαστικό.

Ο Κύργιος φάνηκε να «καθαρίζει» την πρόκριση όταν προηγήθηκε με 5-1, ο Τσιτσιπάς όμως πήρε πίσω και τα δυο mini-break και ισοφάρισε σε 5-5. Σέρβιρε μάλιστα με επιτυχία και για το 6-5, δημιουργώντας για τον εαυτό του το πρώτο match point του ημιτελικού.

Με δυο μεγάλα σερβίς, ο Κύργιος έφερε match point στο δικό του μέρος, για το 7-6. Ο Τσιτσιπάς το έσβησε, αλλά ακολούθησε το καθοριστικό mini-break για τον Κύργιο, που είχε νέο match point στο 8-7, για πρώτη φορά στο σερβίς του. Το αξιοποίησε και ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη του απέναντι στο Νο. 1 του ταμπλό και το νέο Νο. 5 του κόσμου, έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Με την παρουσία του στα ημιτελικά για 2η διαδοχική χρονιά, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε ούτως ή άλλως το προσπέρασμα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται και επίσημα στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Κύργιος προκρίθηκε στον 2ο τελικό του για το 2019, μετά από το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής τον περασμένο Μάρτιο. Συνολικά θα αγωνιστεί για 9η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-3), 3ο σε τουρνουά της κατηγορίας ΑΤΡ 500, τη σημαντικότερη που έχει κερδίσει τίτλο.

T

Πηγή: sdna.gr

Στέφανος ΤσιτσιπάςΝικ ΚύργιοςΤένιςΣπορATP Ουάσινγκτον