Αθλητισμός|05.08.2019 16:14

Ζενίτ: Μόλις αγόρασε τον Μάλκομ θέλει να τον πουλήσει λόγω ρατσιστικών αντιδράσεων

Newsroom

Προ ημερών η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε πανηγυρικά την απόκτηση του Βραζιλιάνου Μάλκομ από την Μπαρτσελόνα. Και γιατί να μην το πράξει καθώς δαπάνησε περί τα 40 εκατ. ευρώ. Κι όμως μόλις λίγες ημέρες μετά, οι διοικούντες τον ρωσικό σύλλογο εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσουν τον παίκτη τον Ιανουάριο, στην επόμενη μεταγραφική περίοδο!

Τι μεσολάβησε; Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πραγματοποίησε αμέσως το ντεμπούτο του με τη ρωσική ομάδα στο παιχνίδι με την Κρασνοντάρ αλλά δεν έγινε δεκτός από μερίδα των οπαδών της Ζενίτ, οι οποίοι φημίζονται για τις ρατσιστικές συμπεριφορές τους.

Οι οργανωμένοι της Ζενίτ ύψωσαν πανό με ειρωνικό περιεχόμενο προς τη διοίκηση του συλλόγου, στο οποίο έγραφαν: «Ευχαριστούμε τη διοίκηση που τιμά τις παραδόσεις μας». Αργότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν μαύρους παίκτες στην ομάδα αλλά κι ότι δεν είναι ρατσιστές!

«Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά για εμάς η απουσία των μαύρων παικτών είναι μια σημαντική παράδοση. Υπογραμμίζουμε την παράδοση του συλλόγου και τίποτα άλλο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κι αντί η διοίκηση της Ζενίτ να ορθώσει ανάστημα, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από τη Ρωσία, εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του Βραζιλιάνου, ο οποίος είναι σοκαρισμένος από το... καλωσόρισμα που δέχθηκε.

Πάντως ο σύλλογος θέλοντας να δείξει πως οι ρατσιστές οπαδοί της ομάδας αποτελούν μια μικρή μειονότητα στις εξέδρες δημοσιοποίησε βίντεο από την είσοδο του Μάλκομ στο παιχνίδι ως αλλαγή, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και αποθέωση από την πλειονότητα των φιλάθλων.

T

Ζενίτ Αγίας ΠετρούποληςρατσισμόςοπαδοίΜάλκομ