Αθλητισμός|18.11.2018 23:54

Nations League: Νέο στραπάτσο για την Εθνική-Έχασε 0-1 από την Εσθονία

Γιάννης Σκόκας

H Εθνική παρά το γεγονός ότι νίκησε την Πέμπτη, δεν κατάφερε να πάρει και σήμερα θετικό αποτέλεσμα καθώς γνώρισε την ήττα με 0-1 από την Εσθονία. Τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των καθοριστικών προκριματικών για το Euro 2020 φανέρωσε πως χρειάζεται πολλή δουλειά για να ξαναγίνει ανταγωνιστική και αποτελεσματική.

Πέραν της μέτριας εμφάνισης, ωστόσο, το χειρότερο για την Ελλάδα είναι πως, σε συνάρτηση και με τη χθεσινή νίκη της Ουγγαρίας επί της Φινλανδίας με 2-0, η χώρα μας απώλεσε το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας για το Euro μέσω των πλέι οφ του Nations League (εφόσον, βεβαίως, εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση από τα κλασικά προκριματικά οι πρώτοι του ομίλου Φινλανδοί).

Παράλληλα, είναι δεδομένο πως και στην κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο ο δρόμος για το Ευρωπαϊκό δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς η «γαλανόλευκη», που έπεσε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, θα έχει μπροστά της δύο πανίσχυρες χώρες και μία θεωρητικά πιο δυνατή.

Στο χθεσινό ματς ο Αναστασιάδης θέλησε να δώσει χρόνο σε όσους παίκτες δεν αγωνίστηκαν στο νικηφόρο ντεμπούτο του. Εξ ου και οι εννέα αλλαγές που πραγματοποίησε στο αρχικό σχήμα, διατηρώντας μόνο τον Παπασταθόπουλο και τον Ζέκα.

Κι αν μη τι άλλο, παρουσίασε μια άκρως νεανική και φρέσκια ενδεκάδα, δεδομένου ότι οι έξι εξ αυτών έχουν φορέσει λιγότερες από δέκα φορές το εθνόσημο στο στήθος, ενώ ο Μασούρας πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση και οι Λαμπρόπουλος και Γιαννούλης έπαιξαν για πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση.

Πράγματι, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η «γαλανόλευκη» μπήκε ορεξάτη και με διάθεση να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο. Κι εν μέρει το πέτυχε, αποτυγχάνοντας όμως είτε στην τελική πάσα είτε στα τελειώματα. Και παρά τις δώδεκα τελικές που είχε στο α’ ημίχρονο, εν τέλει οι Εσθονοί ευτύχησαν να σκοράρουν στο 44’ χάρη σε αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου.

Συμπλήρωσε 100 συμμετοχές ο Τοροσίδης

Στο ημίχρονο πέρασε αλλαγή ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος εισήλθε στην ελίτ των ποδοσφαιριστών (Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Μπασινάς) που έχουν πραγματοποιήσει 100 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Φορτούνης, που είχε δοκάρι στο 62’, και ο Μάνταλος. 

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Τοροσίδης), Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ζέκα, Μπουχαλάκης (71’ Μάνταλος), Σάμαρης, Μπακασέτας, Μασούρας (57’ Φορτούνης), Καρέλης.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντμιτρίεφ, Λεπίστου (68’ Αντόνοφ), Ζενιόφ (81’ Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86’ Γιάμα).

Nations LeagueΕλλάδαΕσθονία