Αθλητισμός|07.08.2019 10:14

«Τελείωσαν» τον πρόεδρο της Σάλκε έπειτα από ρατσιστικό παραλήρημα

Newsroom

Μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Κλέμενς Τένις αποτελεί παρελθόν από την προεδρία της Σάλκε. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να τον απομακρύνει από τη θέση του έπειτα από ρατσιστικό παραλήρημα που προκάλεσε σάλο στη Γερμανία.

«Αντί να ανεβάζουμε διαρκώς τους φόρους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καλύτερα να χρηματοδοτήσουμε 20 εργοστάσια ηλεκτρισμού στην Αφρική. Τότε οι Αφρικανοί θα σταματήσουν να κόβουν δέντρα και θα σταματήσουν παράγουν διαρκώς παιδιά όταν πέφτει το σκοτάδι» είχε πει σε φόρουμ ενώπιον 1.600 ατόμων.

Στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει, αλλά ήταν αργά. «Θέλω μια ανοιχτή κοινωνία, με ποικιλομορφία. Ζητώ συγγνώμη για το σχόλιο που έκανα για τον μεγάλο αριθμό παιδιών στην Αφρική. Ως πρόεδρος της Σάλκε υποστηρίζω 100% τις αξίες του συλλόγου μας κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Αυτό που είπα ήταν λάθος, βιαστικό και απερίσκεπτο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι κατηγορίες για ρατσισμό σε βάρος του Κλέμενς Τένις έχουν βάση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Σάλκε.

ρατσισμόςποδόσφαιροΣάλκεBundesliga