Αθλητισμός|10.08.2019 12:04

Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν: Ενας NBAer σε camp προσφύγων στον Λίβανο

Newsroom

Camp προσφύγων στον Λίβανο επισκέφθηκε ο διεθνής Ισπανός καλαθοσφαιριστής με θητεία 14 ετών στο ΝΒΑ (πέρυσι αγωνίσθηκε με τους Ντιτρόιτ Πίστονς), Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν.

Ο 38χρονος γκαρντ ταξίδεψε στη χώρα της Μέσης Ανατολής ως πρεσβευτής της ισπανικής επιτροπής της UNICEF, ιδιότητα που φέρει από το 2009. «Πολλά παιδιά έχουν γεννηθεί εδώ. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αυτά τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο, να τρέφονται σωστά και να ζουν με ασφάλεια. Είμαι γονιός, όπως εκατομμύρια άλλοι, και σίγουρα μπορούν να καταλάβουν πως μιλάω για πράγματα που πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα. Πολλοί γονείς εδώ μου είπαν πως αυτό που θέλουν είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά τους», δήλωσε.

Στον Λίβανο υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια Σύροι, εκ των οποίων το 55% είναι παιδιά, και περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι. Ο Καλντερόν επισκέφθηκε το camp προσφύγων στο Bourj Al Brajneh, όπως και τον ανεπίσημο οικισμό (κυρίως Σύρων) Arghidiyah.

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα αθλητισμού που περιλαμβάνει και μπάσκετ στο camp, μίλησα με παιδιά, έπαιξα μαζί τους… Γνωρίζω καλά πως ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει κόσμο από διαφορετικούς πολιτισμούς, έτσι παράγονται αξίες όπως η ισότητα και η ομαδική δουλειά», πρόσθεσε. Ανάλογα ταξίδια ο Ισπανός καλαθοσφαιριστής έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν σε Ζάμπια και  Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά και στην εκστρατεία «Σταγόνες για τον Νίγηρα».

μπάσκετΧοσέ Μανουέλ ΚαλντερόνNBAUnicefπρόσφυγεςΛίβανος