Αθλητισμός|20.08.2019 18:54

Νέστορας Κόμματος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, η θέση μου είναι στο μπάσκετ» (vid)

Θοδωρής Φελάνης

Άφησε την Α1 σε ηλικία 37 ετών, αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. με τον Ερμή Αγίας και πέντε χρόνια μετά ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά στη μεγάλη κατηγορία για να γράψει ιστορία ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της Basket League!

Ο Νέστορας Κόμματος έχει στο ενεργητικό του ένα βαρύ βιογραφικό, που περιλαμβάνει διακρίσεις όπως αυτή του MVP πρωταθλήματος, την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ της Α1, το 2004 με τον Άρη, πολυτιμότερου παίκτη του ελληνικού All Star Game, αλλά και της κατάκτηση της Euroleague (2005) με τα χρώματα της Μακάμπι.

Σήμερα, στα 42 του, δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από τα παρκέ. «Όσο αντέχω, όσο αντιλαμβάνομαι πως δεν προσβάλω το άθλημα και δεν γίνομαι εμπόδιο στην εξέλιξη νεότερων συμπαικτών μου, θα παίζω. Από τη στιγμή που αυτά που ανέφερα δεν συμβαίνουν, δεν έχω λόγο να το σκέφτομαι. Μένω, συνεχίζω κι όπου πάει», δηλώνει στο ethnos.gr ο Κόμματος.

«Έφυγα από την Α1 πριν από λίγα χρόνια γιατί έχασα το κίνητρο. Υπήρχαν και πράγματα που δεν μου άρεσαν, Επρεπε συνεχώς να αποδεικνύεις πως δεν είσαι ελέφαντας…  Είχα προτάσεις από ομάδες, όμως μου έκανε ''κλικ'' το όραμα, οι σκέψεις που είχε ένας άνθρωπος για την ομάδα του, ο Βασίλης Ριζούλης. Επέστρεψα στη Λάρισα, πίστεψα σε αυτό το όραμα και δεν φοβήθηκα να πάω να παίξω στο τοπικό. Βρήκα κίνητρο στον Ερμή Αγιάς, φτιάξαμε μια καλή παρέα, ανεβήκαμε κατηγορίες και ξαφνικά στον δεύτερο κιόλας χρόνο μας στην Α2 βρεθήκαμε να διεκδικούμε άνοδο στην Α1. Δεν μασάω, είτε παίζω στη Euroleague, είτε σε κάποιο ξένο πρωτάθλημα, είτε στο τοπικό. Για εμένα το μπάσκετ είναι το ίδιο και θα κάνω αυτά που πρέπει. Θα φροντίσω το σώμα μου, θα φροντίσω να είμαι σωστός εκεί που πρέπει, θα σεβαστώ ανθρώπους, όπως έκανα πάντα. Απωθημένα δεν έχω, υπήρξα καθαρός, ευθύς και τίμιος σε όλη την πορεία μου».

Για τη νέα χρονιά υποστηρίζει: «Ελπίζω πως θα πάμε καλά, υπάρχει μεγάλη όρεξη από τους ανθρώπους να δημιουργήσουν κάτι ωραίο. Η Λάρισα θα αποκτήσει ξανά εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία, εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει η απαραίτητη συσπείρωση από όλους. Από την πλευρά μου θα φροντίσω να είμαι έτοιμος, ώστε να κάνω αυτό που πρέπει. Αισθάνομαι και θέλω η θέση μου να είναι στο μπάσκετ».

Για το πρωτάθλημα της Basket League λέει: «Είναι κατάντια κάποια πράγματα. Ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην Α2, τι να λέμε...».

Ο Νέστορας Κόμματος γεννήθηκε τον Μάιο του 1977 στη Λάρισα από Έλληνα πατέρα, ενώ η μητέρα του έχει καταγωγή από τη Γουινέα. Έχει αγωνιστεί σε Λάρισα, Μακεδονικό, ΠΑΟΚ, Άρη, Μακάμπι, Μπολόνια, Σεβίλλη, ΑΕΚ, Τρίκαλα, ΑΕΛ, Ολύμπια Λάρισας, Μαρούσι, Μερσίν, Ρέθυμνο, Κολοσσό. Επίσης, έχει αγωνιστεί σε πέντε παιχνίδια με την Εθνική Ανδρών το 2005.

μπάσκετΝέστωρας ΚόμματοςΕρμής ΑγιάςBasket League