Αθλητισμός|19.08.2019 21:48

Ο Σαλάχ στο πλευρό του Ουάρντα: «Χρειάζεται θεραπεία ή αποτοξίνωση»

Newsroom

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, στάθηκε στην υπόθεση του Αμρ Ουάρντα, με αφορμή την αποπομπή και επιστροφή του στην Εθνική Αιγύπτου, κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Αρχικά, ο άσος της Λίβερπουλ υπεραμύνθηκε του συμπατριώτη του, κάνοντας λόγο για πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί μέσω θεραπείας ή αποτοξίνωσης, ενώ στάθηκε και στις τοποθετήσεις που έκανε αμέσως μετά το τελευταίο συμβάν, στα τέλη Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανέφερε: «Δεν είχα κανένα ρόλο στην επιστροφή του Αμρ Ουάρντα στην ομάδα. Δεν είμαι ο ηγέτης της ομάδας ή ο προπονητής. Πιστέψτε με, δεν είμαι τόσο δυνατός για να αλλάζω πράγματα. Αν είχα κάποια δύναμη, θα άλλαζα πολλά περισσότερα από αυτό... Ο Ουάρντα χρειάζεται θεραπεία ή αποτοξίνωση, προκειμένου να είναι σίγουρο πως δεν θα συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Οταν είπα πως όλοι αυτοί θα πρέπει να επανενταχθούν στην κοινωνία, δεν αναφερόμουν σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους όσοι έχουν τέτοια προβλήματα».

Και συνέχισε ο πρώτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος λέγοντας αναφορικά με τη θέση που πρέπει να έχουν οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος να βοηθηθούν, να λάβουν κάποιου είδους θεραπεία και να σιγουρευτούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον απαραίτητο σεβασμό, να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει και στη Μέση Ανατολή. Πρώτα πρέπει να αποδεχθούμε πως υπάρχει πρόβλημα το οποίο έχει πολύ βαθιές ρίζες. Το όχι, σημαίνει όχι. Επίσης, οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για οτιδήποτε δεν τους αρέσει. Μιλάω για τον εαυτό μου, θέλω όταν η κόρη μου έχει ένα πρόβλημα, να μπορεί να αισθάνεται ελεύθερη να έρθει και να μου μιλήσει. Δεν πρέπει οι γυναίκες να φοβούνται κανέναν και τίποτα, αυτό πρέπει να το διορθώσουμε!».

ποδόσφαιροΑμρ ΟυάρνταΜοχάμεντ ΣαλάχΕθνική Αιγύπτου