Αθλητισμός|24.08.2019 10:42

Εθνική μπάσκετ: Πρώτο τεστ του Αντετοκούνμπο και της παρέας του στην Κίνα

Θοδωρής Φελάνης

Το πρώτο επί κινεζικού εδάφους φιλικό τεστ δίνει σήμερα (24/8) η Εθνική μας καθώς στις 15:05 θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του τουρνουά Atlas που διεξάγεται στην πόλη Σουτσόου την Ιορδανία. Μάλιστα το παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της παρέας του θα μεταδοθεί live από το κανάλι της FIBA στο youtube

Η αντίπαλος της Εθνικής μετέχει στον Ζ΄  όμιλο του Μουντομπάσκετ μαζί με Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία και Γερμανία. Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Ιορδανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς η παρθενική της εμφάνιση έγινε το 2010 στα γήπεδα της Τουρκίας. Στα προκριματικά είχε ρεκόρ 7 -5 νίκες και κατάφερε να προκριθεί ως 4η πίσω από Νέα Ζηλανδία, Κορέα και Κίνα αφήνοντας εκτός Λίβανο και Συρία.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αμερικανός Joseph Stiebing ο οποίος με αφορμή την συμμετοχή της ομάδας του στην διοργάνωση του Μουντομπάσκετ δήλωσε: «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να προκριθούμε στον δεύτερο γύρο, αν το πετύχουμε θα είναι μια μεγάλη στιγμή για το μπάσκετ της Ιορδανίας». Στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται παίκτες όπως ο ύψους 2,13μ. Αχμέντ Ντουβερίογλου της Φενέρ, ο Σάμι Μπζάι (φοίτησε στο Southeastern Oklahoma State), ο Τζόρνταν Ντασούγκι (έπαιξε στο Lake Superior St.) κι ο Νταρ Τάκερ που πέρασε από την G League του ΝΒΑ και τώρα παίζει στην Αργεντινή.

Η τελευταία φορά που η Εθνική μας αντιμετώπισε την Ιορδανία σε επίσημο ματς ήταν το 2012 στο Καράκας της Βενεζουέλας στο πλαίσιο του προολυμπιακού τουρνουά (με προπονητή τον Ηλία Ζούρο) παιχνίδι στο οποίο η Ελλάδα επικράτησε με 107-63.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ιορδανία ως προπονητής Εθνικής ομάδας ο Βαγγέλης Αλεξανδρής(2013-14) ενώ συνεργασία με την Ομοσπονδία της Ιορδανίας είχε κι ο κόουτς Δημήτρης Κυριακού.

Μουντομπάσκετ 2019Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΕθνική μπάσκετΙορδανίαμπάσκετ