Αθλητισμός|24.08.2019 22:31

ΑΕΚ: Θέλει νίκη με Ξάνθη για να σκορπίσει τη γκρίνια και το βαρύ κλίμα

Newsroom

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ξάνθη το βράδυ της Κυριακής (25/08, 22:00) στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική της Super League, περνώντας ήδη μία αγωνιστική κρίση μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από την Τραμπζονσπόρ. Η παρουσία του Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη, καθώς οι τριγμοί που δημιουργήθηκαν, δύσκολα θα απορροφηθούν. Πάντως ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στα κανάλια Novasports πριν από το πρώτο ματς, ζήτησε χρόνο και στήριξη:

«Είμαστε μια νέα ομάδα, χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες από πέρυσι που σημείωσαν και αρκετά γκολ. Ο Πόνσε 22 γκολ, ο Μπογιέ 6, ο Μπακασέτας Έλληνας διεθνής άλλα 6, τους Γκάλο, Άλεφ. Και από την άλλη πλευρά έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Δεν ξεχνώ τις λέξεις του προέδρου, του τεχνικού διευθυντή, της διοίκησης γενικότερα. Κανείς δεν μου μίλησε για εύκολα πράγματα ή ότι η δουλειά μου δεν θα είναι δύσκολη ή σκληρή.

Μου είπαν ότι η ομάδα πρέπει ν’ αλλάξει φιλοσοφία με το ποδόσφαιρο που παίζει και βασικά αυτή ήταν η αιτία για να έρθω. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους, δεν περιμένω να είναι εύκολα τα πράγματα αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Το κλαμπ να είναι μαζί μας, ανάμεσα σε όλους να υπάρχει ένωση και αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο, η στήριξη, η μόνιμη, από τον κόσμο.

Η ενέργεια η δική μου και των παικτών θα πρέπει να είναι ψηλά για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να δούμε ενέργεια από τον κόσμο μας. Αυτό που μας έχει λείψει τόσο με τις κενές εξέδρες. Να μας υποστηρίξουν να μας βοηθήσουν στα δύσκολα και στο τέλος θα μιλήσουμε. Ως τότε βοηθήστε μας, βοηθήστε μας».

Χωρίς Σιμάο - Παουλίνιο

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ενωσης ολοκλήρωσε τη σύντομη προετοιμασία της ομάδας του και ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία αποκλείστηκαν οι Σιμάο και Παουλίνιο, ενώ τη θέση των Πορτογάλων πήραν οι Ντέλετιτς και Αλμπάνης. Αναλυτικά η αποστολή:  Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Ντέλετιτς, Ζεράλδες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Η αποστολή της Ξάνθης

H Ξάνθη ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το παιχνίδι της πρεμιέρας και ο Κίκο Ραμίρεθ επέλεξε στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές που είναι οι ακόλουθοι:

Τερματοφύλακες: Σάο Μπέντο, Άμπαντ

Αμυντικοί: Σόσα, Μπαξεβανίδης, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Μαλεζάς, Καρασαλίδης,

Μέσοι: Ντε Λούκας, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Τζουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος, Εντουάρντο

Επιθετικοί: Ρενέλα, Φοσέ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Στεπάνοβιτς, Λεωντσάκος, Τενεκές, Θυμιάνης, Γκαργκαλατζίδης και Λούκας Πολέτο.

Μιγκέλ ΚαρντόσοSuper League 1ΞάνθηποδόσφαιροΑΕΚ