Αθλητισμός|24.08.2019 23:13

Εχασε πέναλτι, έχασε και βαθμούς ο Αρης, που γκέλαρε με ΟΦΗ

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Αρης και ΟΦΗ έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην πρεμιέρα της Super League, αλλά κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και από ένα ημίχρονο (δυνατός ο ΟΦΗ στο πρώτο, σαρωτικός ο Αρης στο δεύτερο) και έμειναν στο ισόπαλο 1-1, ενώ οι γηπεδούχοι κλώτσησαν από το σημείο του πέναλτι με τον Ντιγκινί την ευκαιρία να φτάσουν στη νίκη.

Προειδοποίησε ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε διαβασμένος, κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους πολύ νωρίς από τον άξονα της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα ο Αρης να ψάχνει λύσεις για να επιτεθεί μόνο από τις πτέρυγες, ειδικά με τον κεφάτο Φετφατζίδη. Οι κρητικοί έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή μόλις στο 7' όταν από εξαιρετική προσπάθεια του Σεμέντο, ο αμαρκάριστος Νέιρα σούταρε άουτ.

Ο Αρης απάντησε στο 11' με εκπληκτική επίθεση του Φετφατζίδη και ασίστ στον Ματίγια, όμως το σουτ εξ επαφής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Μάνος λίγο έλειψε να σκοράρει όταν έπιασε στον ύπνο του γκολκίπερ Εμαν, αλλά ο Δεληζήσης διάβασε τη φάση και έκοψε οριακά. Ωστόσο η άμυνα του Αρη δεν πήρε το μάθημα και στο 18' ο ΟΦΗ «πάγωσε» το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Κοροβέσης ανενόχλητος από αριστερά σέντραρε και ο Μεγιάδο με βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η... κατάρα των πέναλτι

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αρης είχε και δεύτερο δοκάρι. Στο 48' ο Σούντγκρεν σούταρε, ο Σωτηρίου δεν κράτησε την μπάλα και ο Ιντέγε από κοντά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ! Μετά όμως από το δεύτερο δοκάρι, ο Αρης, έχασε και πέναλτι! Στην περσινή σεζόν ήταν η πιο άστοχη ομάδα από την άσπρη βούλα, καθώς έχασε τα περισσότερα πέναλτι, πέντε, στο πρωτάθλημα.

Στο 55' ο Ιντέγε ανατράπηκε από τον Κοροβέση, ο διαιτητής Μανούχος υπέδειξε την παράβαση, αλλά ο Ντιγκινί έκανε μία από τις πιο απογοητευτικές εκτελέσεις πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Αρης προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ και στο 64' ο Ιντέγε μόνος από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σωτηρίου.

Το πρώτο του Σάσα

Στο 69' όμως, ο Αρης, βρήκε τρόπο να φέρει το ματς στα ίσια. Αναπτύχθηκε εντυπωσιακά από πλάγια με τον Ιντέγε, ο Φετφατζίδης έστρωσε στον Λούκας Σάσα και ο Βραζιλιάνος πέτυχε το παρθενικό του γκολ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 87' στη μοναδική ευκαιρία του ΟΦΗ στο β' ημίχρονο, ο Σασί έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2. Στο 91' κεφαλιά του Ρόουζ πέρασε παράλληλα από τη γραμμή και ο Ιντέγε δεν μπόρεσε να βάλει το κεφάλι του και να σκοράρει.

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Εμαν, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες (63' Λάρσον), Φετφατζίδης (80' Τόνσο), Ντιγκινί (87' Γιουνές), Ιντέγε

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σεμέντο (71' Σασί), Μεγιάδο, Ναμπί (80' Σακόρ), Μάνος, Τσιλιανίδης, Νέιρα (88' Μπράουν), Νάστος, Μαρινάκης

ΑρηςSuper League 1ΟΦΗποδόσφαιρο