Αθλητισμός|25.08.2019 22:26

Ο Βόλος έγραψε στην «πλατεία» το πρώτο «διπλό» με... γκράφιτι Μουνίθ

Newsroom

Με δύο γκολ του Χουάν Μουνίθ ο Βόλος κατάφερε να πετύχει ιστορική νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 2-1 και να πάρει πολύτιμο τρίποντο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.

Πρόκειται για την πρώτη νίκη της νεοφώτιστης ομάδας της Μαγνησίας επί των «κυανέρυθρων» που με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα μπήκαν σε μεγάλες περιπέτειες. Υπενθυμίζεται πως ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς επειδή λόγω των οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια.

Με βάση την εικόνα του αγώνα, τις ευκαιρίες αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι δύο προπονητές των αγώνα η νίκη των Θεσσαλών του Χουάν Φεράντο κρίνεται δίκαιη.

Το γκολ από φάουλ που έβαλε τις βάσεις

Όλα πάντως φαίνεται πως κρίθηκαν στο μέρος μέρος όπου ο Βόλος με το γκολ του Μουνίθ από φάουλ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης διπλή μεγάλη ευκαιρία στο 8΄όταν ο Ζοάο και ο Μουνίθ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι έχουν να συζητούν δύο στημένες φάσεις, στο 20’ και το 29’ που όμως ο Γκαραβέλης έδειξε «υποψιασμένος», ενώ καλή στιγμή είχε και ο Καμαρά στο 44΄.

Το 20λεπτο του Πανιωνίου

Ο Άκης Μάντζιος έριξε στον αγώνα τους Μαξίμοβιτς, Εμμανουηλίδη και ο Πανιώνιος για 20' λεπτά είχε το καλύτερο του διάστημα. Πίεσε για την ισοφάριση, και στο 55’ πλησίασε στην ισοφάριση με διπλή ευκαιρία από Άρσε και Μαξίμοβιτς. Στο 65’ ο Εμμανουηλίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει με γυριστό σουτ και εκεί κρίθηκαν τα πάντα.

Η χαριστική βολή του Μουνίθ

Όλα κρίθηκαν στο 70' όταν μετά από τραγικά λάθη της άμυνας των γηπεδούχων ο Μουνίθ βγήκε στην κόντρα και σφράγισε την πρώτη νίκη του Βόλου στη Νέα Σμύρνη. Ενταση δημιουργήθηκε στον αγώνα όταν ο β’ βοηθός έδειξε λανθασμένα οφσάιντ και ο Ζαχαριάδης μετά τη χρήση του VAR, σωστά μέτρησε το γκολ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Μπασόνγκ τραυματίστηκε αφήνοντας τον Βόλο με 10 παίκτες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος και με γκολ του Μπατσάνα Αραμπούλι στο 90+2' μείωσε σε 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Ευαγγέλου, Ντομίνγκες, Κόρμπος, Μανιάτης (54′ Μαξίμοβιτς), Άρσε, Τσιλούλης (54′ Εμμανουηλίδης), Καμαρά, Δούμτσιος.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Ατιγιάτ (34′ Μπαλογιάννης), Τσοκάνης, Μυστακίδης (78′ Μαξ) , Ζοάο, Μουνίθ (82′ Σαρμιέντο), Γέντρισεκ.

Βόλος ΝΠΣSuperLeagueποδόσφαιροΠανιώνιοςΧουάν Μουνίθ