Αθλητισμός|26.08.2019 09:41

Σαρωτικές αλλαγές στην ΑΕΚ: Επαφές με Πογιέτ, υπηρεσιακός ο Κωστένογλου

Newsroom

Η σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ από την Ξάνθη που ήρθε ως συνέχεια της βαριάς ήττας από την Τραμπζονσπόρ φέρνει σαρωτικές αλλαγές στην Ενωση. Η οργή του κόσμου και οι αντιδράσεις που υπήρξαν στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα με την ακριτική ομάδα οδήγησαν τον επικεφαλής της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη να λάβει δραστικά μέτρα θέλοντας να διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Ηδη ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λυμπερόπουλος αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ, ενώ θα τον ακολουθήσει και ο προπονητής Μιγκέλ Καρντόσο του οποίου η περίπτωση πάντως είναι πιο περίπλοκη δεδομένου ότι προ μηνών υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Παράλληλα, όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει έπειτα από αρκετά χρόνια και ο team manager Βασίλης Δημητριάδης.

Από το βράδυ της Κυριακής πάντως, στην ΑΕΚ άρχισε η αναζήτηση νέου προπονητή. Και όπως όλα δείχνουν η πρώτη επιλογή είναι ένας παλιός γνώριμος με τον οποίο άρχισαν επαφές. Ο λόγος για τον Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα των σπορ», είναι σε συζητήσεις με τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων» για πιθανή επιστροφή του στο τιμόνι της ομάδας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ τη σεζόν 2015-16, από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο, μετρώντας 28 επίσημα παιχνίδια και απολογισμό 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, μέχρι να λύσει την συνεργασία του πριν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Στην μετέπειτα προπονητική του καριέρα εργάστηκε στις Ρεάλ Μπέτις, Μπορντό και την κινεζική Σαγκάη Σενχούα. Από πλευράς ΑΕΚ θεωρείται ότι υπάρχει προοπτική νέας συνεργασίας με τον Πογιέτ ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα το υπάρχον ρόστερ το οποίο είναι δομημένο κυρίως με παίκτες από την Ιβηρική.

Με Κωστένογλου σε Τραπεζούντα και Τρίπολη

Παράλληλα, όπως σημειώνεται σε σχετικά ρεπορτάζ, έχει αποκατασταθεί και η ρήξη που υπήρξε μεταξύ Μελισσανίδη και Πογιέτ, που είχε οδηγήσει και στο διαζύγιο. Προ μηνών οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και είχαν συζητήσει σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης σε αρκετά καλό κλίμα.

Επί του παρόντος πάντως και δεδομένο ότι την Πέμπτη (29/8) υπάρχει η ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία, όλα δείχνουν πως υπηρεσιακός τεχνικός θα αναλάβει ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος είναι πιθανό να οδηγήσει την Ενωση (εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί το deal με νέο προπονητή) και στο έτερο δύσκολο εκτός έδρας ματς για το πρωτάθλημα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μελισσανίδης σε παίκτες: «Ξεφτιλίσατε την ΑΕΚ»

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, έξαλλος ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τους παίκτες και τον προπονητή για την εικόνα που είχαν με την Ξάνθη. Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του με έντονο ύφος. Μάλιστα, φέρεται μεταξύ άλλων να είπε χαρακτηριστικά: «ξεφτιλίσατε την ΑΕΚ». Και ακολούθησε η αποπομπή Καρντόσο και Λυμπερόπουλου...

Γκουστάβο ΠογιέτΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚποδόσφαιροΝίκος Κωστένογλου