Αθλητισμός|27.08.2019 00:47

Τρομερή η Σάκκαρη στην πρεμιέρα του US Open, ισοπέδωσε την Τζόρτζι

Newsroom

Ξεκίνημα-όνειρο έκανε στο US Open η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ισοπέδωσε την Καμίλα Τζόρτζι χάνοντας μόνο ένα γκέιμ και πέρασε στη φάση των «64» της διοργάνωσης. 

Μόλις 57 λεπτά χρειάστηκε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια για να νικήσει την Ιταλίδα (Νο.48) με 6-1, 6-0 και να επιβεβαιώσει την εξαιρετική της κατάσταση! Στον επόμενο γύρο, μάλιστα, τα πράγματα φαίνονται... λίγο πιο απλά, καθώς θα αντιμετωπίσει μια εκ των qualifiers Σουάι Πενγκ και Βαρβάρα Λεπτσένκο, γεγονός που δίνει βάσιμες ελπίδες στη Μαρία να βρεθεί στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση της 24χρονης τενίστριας κόντρα σε μια αντίπαλο που το Σάββατο αγωνίστηκε στον τελικό του Μπρονξ και είναι ικανή να κάνει ζημιά σε οποιονδήποτε βρει απέναντί της με το... υψηλού ρίσκου παιχνίδι της.

Η Μαρία, όμως, αγωνίστηκε πολύ έξυπνα και δεν της έδωσε «χώρο» για να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει από το ξεκίνημα του αγώνα και να μην αντιμετωπίσει στη συνέχεια ιδιαίτερα προβλήματα. Εκτός των άλλων, προσέφερε στο κοινό και υψηλού επιπέδου θέαμα με τα «φονικά» χτυπήματά της.

Κυριάρχησε στο πρώτο σετ επικρατώντας 6-1, ενώ στο δεύτερο σετ ήταν ακόμη πιο πιεστική και καθηλωτική. Το 6-0 γκέιμ καταδεικνύει και το τρομερό παιχνίδι που έκανε η Μαρία, η οποία κυνηγά το αμερικάνικο όνειρο στο US Open στοχεύοντας να πραγματοποιήσει την καλύτερη παρουσία της σε Γκραν Σλαμ...

Εκνευρισμένη η Τζόρτζι, δεν σεβάστηκε τη Σάκκαρη

Πάντως η Τζόρτζι έδειξε να ενοχλείται πολύ από τη βαριά ήττα που υπέστη από τη Σάκκαρη. Στην καθιερωμένη χειραψία των τενιστών μετά τη λήξη του αγώνα, η Ιταλίdα έδωσε μια πολύ βιαστική και... ψυχρή χειραψία στην Ελληνίδα, σχεδόν σπρώχνοντάς της το χέρι, φανερώνοντας την ενόχλησή της από τη συντριβή. Η Σάκκαρη την κοίταξε απορημένη αλλά δεν έδωσε σημασία στην Τζόρτζι, η οποία έκανε unfair και έδειξε έλλειψη σεβασμού στην αντίπαλό της, ένα από τα βασικά στοιχεία της κουλτούρας του τένις.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

T

Πηγή: sdna.gr

ΤένιςΣπορΜαρία ΣάκκαρηUS Open