Αθλητισμός|27.08.2019 12:01

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ρίχνεται στη μάχη του US Open με τον επικίνδυνο Ρούμπλεβ

Newsroom

Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα της Μαρίας Σάκκαρη που ισοπέδωσε την Ιταλίδα Τζόρτζι στην αφετηρία του US Open, στη μάχη του κορυφαίου αμερικανικού οπεν ρίχνεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, Νο. 8 στην παγκόσμια κατάταξη, κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχει καθώς η κληρωτίδα δεν του έκανε το χατίρι. Ως εκ τούτου, απέναντί του στο Louis Armstrong Stadium το απόγευμα (18.00, Eurosport) της Τρίτης (27/8) θα βρει έναν από τους πιο «καυτούς» παίκτες του tour, τον Αντρέι Ρούμπλεβ, που βρίσκεται στο Νο. 43 του ταμπλό. Ο 21χρονος Ρώσος προ ολίγων ημερών έκανε αίσθηση με την επικράτησή του επί του μυθικού Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τσιτσιπάς στην παρούσα φάση δεν καλείται να ξεπεράσει μόνο το υψηλό εμπόδιο που έχει μπροστά του, αλλά και το δικό του ντεφορμάρισμα, όπως τουλάχιστον φάνηκε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στην προετοιμασία πριν από το US Open. Είναι ενδεικτικό πως μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Σταν Βαβρίνκα στο Παρίσι, μετράει έναν ημιτελικό (Ουάσινγκτον), έναν προημιτελικό (Queen's) αλλά και τέσσερις αποκλεισμούς σε πρεμιέρα (Χερτόγκενμπος, Wimbledon, Μόντρεαλ και Σινσινάτι).

Μια νίκη επί του Ρούμπλεφ, όμως, σίγουρα θα του δώσει αυτοπεποίθηση και ώθηση για τη συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι θεωρείται από τους ελάχιστους τενίστες που μπορούν να κάνουν ζημιά σε κάποιον εκ των Big 3, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Φέντερερ.

Στην προηγούμενη παρουσία του στο US Open το 2018, ο Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο. Τούτη τη φορά στοχεύει πολύ ψηλότερα...

Η Σερένα ισοπέδωσε τη Σαράποβα

Στο μεταξύ, στα παιχνίδια που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης, ξεχώρισε η... ισοπέδωση της Μαρία Σαράποβα από τη Σερένα Γουίλιαμς. Η πολυνίκης Αμερικανίδα των 23 Γκραν Σλαμ τίτλων, επικράτησε με 6-1, 6-1 σε μόλις 59 λεπτά και πέτυχε τη 19η διαδοχική νίκη της σε βάρος της 32χρονης Ρωσίδας που έχει όλες κι όλες δύο νίκες επί της Σερένα με την τελευταία να χρονολογείται το... 2004!

Η 37χρονη τενίστρια παρά το γεγονός ότι μετά την επιστροφή της στα κορτ έπειτα από τη γέννηση της κόρης της δεν παρουσιάζεται τόσο ανταγωνιστική είναι πάντοτε μεταξύ των φαβορί για κατάκτηση του τίτλου στα majors. Κι αν αυτή τη φορά τα καταφέρει στο... σπίτι της, τότε θα ισοφαρίσει την επίδοση της Μάργκαρετ Κορτ, που είναι πρώτη στη σχετική λίστα με 24 τρόπαια.

T
T
T

US OpenΑντρέι ΡούμπλεφΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς