Αθλητισμός|27.08.2019 11:21

ΑΕΚ: Ιβιτς για τεχνικός διευθυντής, ο Πογιέτ και οι άλλοι για τον πάγκο

Newsroom

Η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη προκάλεσε ένα κύμα σαρωτικών αλλαγών στην ΑΕΚ που προτού καλά καλά αρχίσει η σεζόν κάνει ολικό λίφτινγκ στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μετά την αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου και την επικείμενη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο ο επικεφαλής της Ενωσης Δημήτρης Μελισσανίδης κάνει επαφές προκειμένου να αλλάξει το κλίμα αλλά και η αγωνιστική εικόνα στην ομάδα.

Ολα δείχνουν πως προ των πυλών της ΑΕΚ βρίσκεται ξανά ο Ιλια Ιβιτς, ο οποίος είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Σέρβος παλαίμαχος άσος που κατά το παρελθόν φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ διετέλεσε και τεχνικός διευθυντής επί προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη μέχρι το 2007, είχε συνάντηση με τον Μελισσανίδη και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει το χρίσμα επιστρέφοντας έπειτα από πολλά χρόνια στην Ενωση.

Ως προς το θέμα του προπονητή, ο Γκουστάβο Πογιέτ παραμένει η πρώτη επιλογή. Ωστόσο, στην Ενωση επιθυμούν πρώτα να κλείσει το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή κι ακολούθως εκείνος να επιλέξει (και) τον προπονητή. Ηδη πάντως μεταξύ της ΑΕΚ και του 51χρονου Ουρουγουανού κόουτς υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις, ενώ και ο ίδιος δήλωσε στα ελληνικά ΜΜΕ θετικός στην προοπτική να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Τζούκιτς και Καρέρα στη λίστα

Οπως τονίζεται πάντως στα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ της Τρίτης (27/8) η διοίκηση της ΠΑΕ έχει και plan b σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα με τον Πογιέτ. Ως εκ τούτου στη λίστα υποψήφιων προπονητών βρίσκονται, σύμφωνα με την «ΩΡΑ των σπορ» ο Μίροσλαβ Τζούκιτς και ο Μάσιμο Καρέρα.

Ο πρώτος είναι Σέρβος 53 ετών και έχει βρεθεί στον πάγκο των Μουσκρόν, Ερκουλες, Βαγιαδολίδ, Βαλένθια, Κόρδοβα, Αλ-Σαμπάμπ, Παρτιζάν και Εθνικής Σερβίας, ενώ ο 55χρονος Ιταλός, Καρέρα, έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τη Σπαρτάκ Μόσχας, όταν βρέθηκε στον πάγκο της από το 2016 ως το 2018. Επιπλέον αποτέλεσε και συνεργάτη του Αντόνιο Κόντε σε Εθνική Ιταλίας και Γιουβέντους.

Αγκάθι η αποζημίωση του Καρντόσο

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές και με τον Καρντόσο για τη λύση του συμβολαίου, κάτι όμως που δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο προ ολίγων μηνών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος κόουτς επιθυμεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από τις 600.000 ευρώ του συμβολαίου του για τον πρώτο χρόνο. Αντιθέτως, στην ΑΕΚ προσπαθούν να γλιτώσουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται...

Ιλια ΙβιτςΜίροσλαβ ΤζούκιτςΑΕΚΜιγκέλ ΚαρντόσοΓκουστάβο ΠογιέτποδόσφαιροΔημήτρης ΜελισσανίδηςΜάσιμο Καρέρα