Αθλητισμός|27.08.2019 22:33

US Open: Πρόωρο τέλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που τράκαρε σε... ρωσικό τείχος

Newsroom

Το όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά για μια μεγάλη πορεία στο US Open τελείωσε άδοξα πριν καν αρχίσει. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας έπεσε πάνω σε... ρωσικό τείχος, καθώς ο ανερχόμενος και ιδιαίτερα φορμαρισμένος Αντρέι Ρούμπλεβ ήταν εξαιρετικός, επικρατώντας 3-1 (6-4, 6-7, 7-6, 7-5) σε μια μεγάλη μάχη που διήρκησε περίπου 4 ώρες.

Ο Τσιτσιπάς, που επιβεβαίωσε ότι τον τελευταίο μήνα δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, είχε την ατυχία να υποστεί έναν τραυματισμό στο ξεκίνημα του ματς, αλλά και να ταλαιπωρηθεί αρκετά από κράμπες και στα δύο πόδια, γεγονός που δεν του επέτρεψαν να αποδώσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Κάπως έτσι το νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη ηττήθηκε από τον 21χρονο Ρώσο (νο. 43), ο οποίος προ ημερών είχε επικρατήσει και του Ρότζερ Φέντερερ.

Αποχωρεί από το US Open μόλις στον πρώτο γύρο, ενώ κακή πορεία είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι, όταν είχε φτάσει μέχρι τον δεύτερο γύρο...

Μουδιασμένη εκκίνηση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε μουδιασμένα στο κορτ και βρέθηκε να «κυνηγάει» τον αντίπαλό του από το πρώτο κιόλας γκέιμ, καθώς ο Ρούμπλεβ του έκανε μπρέικ. Και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Ελληνας τενίστας μέχρι και το φινάλε του σετ μήπως και απαντήσει με μπρέικ, ο Ρώσος, μολονότι δέχθηκε πίεση από τον Ελληνα τενίστα, μπόρεσε να επιβιώσει επικρατώντας εν τέλει στο πρώτο σετ με 6-5.

Ψυχραιμία στο τάι μπρέικ και 1-1

Περίπου με τον ίδιο τρόπο άρχισε και το δεύτερο σετ, καθώς ο Ρούμπλεβ έκανε μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ, αλλά κάπου εκεί ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και αμέσως μετά απάντησε κι εκείνος με μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τους δύο τενίστες να δίνουν μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε του σετ που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί πήρε κεφάλι από την αρχή και το κράτησε μέχρι τέλους, επικρατώντας με 7-6 (5).

Σκληρή μάχη και τάι μπρέικ

Τρομακτική ήταν η μάχη που έγινε και στο τρίτο σετ, όπου και πάλι ο Ρούμπλεβ πέτυχε μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά στο 2-4. Και πάλι ο Ελληνας τενίστας απάντησε με μπρέικ (3-4), ενώ στη συνέχεια διατήρησε το χέρι του μέχρι τέλους, οδηγώντας το σετ και πάλι στο τάι μπρέικ. Τούτη τη φορά όμως, ο Ρώσος ήταν εκείνος που διαχειρίστηκε καλύτερα τη νοκ άουτ διαδικασία, τελειώνοντας το σετ με 9-7 στο τάι μπρέικ, κάνοντας 2-1 τα σετ υπέρ του.

Λύγισε και από τις κράμπες

Κάπου εκεί άρχισε να επηρεάζει έντονα τον Τσιτσιπά η κούραση αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού που έβγαλε από το ξεκίνημα του ματς. Ο Στέφανος, που ταλαιπωρήθηκε με κράμπες και στα δύο πόδια, παράλληλα άρχισε να βγάζει εκνευρισμό. Πάλεψε το σετ μέχρι το 3-3, αλλά εκεί λύγισε. Ο Ρούμπλεβ δεν έχασε την ευκαιρία και του έκανε μπρέικ, φτάνοντας μέχρι και το 5-4. Κι όμως ο Στέφανος δεν λύγισε, συνεχίζοντας τη μάχη με ψυχή και ορισμένα εξαιρετικά χτυπήματα. Απάντησε με μπρέικ στον Ρώσο (5-5), ο οποίος όμως είχε κι εκείνος ένα μπρέικ... στο τσεπάκι (6-5), φτάνοντας εν τέλει στην επικράτηση με 7-5 και 3-1 σετ.

Δείτε φάσεις από το παιχνίδι:

T
T
T
T

Τα συνολικά στατιστικά

ΤένιςΑντρέι ΡούμπλεφUS OpenΣτέφανος Τσιτσιπάς