Αθλητισμός|28.08.2019 12:19

Βαθμολογία UEFA: Σε απόσταση αναπνοής η Ελλάδα από την Κύπρο

Newsroom

Η πρόκριση σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κρασνοντάρ φέρνει την Ελλάδα πολύ πιο κοντά στην Κύπρο στο κυνήγι για τη 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA.

Ο Ολυμπιακός πρόσφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο 1.000 βαθμούς, με τους 200 να προέρχονται από τη νίκη και τους 800 από το μπόνους πρόκρισης στους ομίλους του Champions League κάτι που έφερε την Ελλάδα μόλις 300 βαθμούς πίσω από την Κύπρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε τους 24.700 βαθμούς, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στους 25.000.

Η μάχη πάντως δεν έχει τελειώσει καθώς το βράδυ της Τετάρτης (28/8) ο ΑΠΟΕΛ (που έχει ήδη εξασφαλισμένη την παρουσία του στους ομίλους του Europa) παίζει για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League με αντίπαλο τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ.

Παράλληλα, υπάρχουν και οι αγώνες της Πέμπτης (29/8) για τα προκριματικά του Europa League, όπου ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη για να προκριθεί επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς, ενώ η ΑΕΚ έχει να ανέβει ένα... Εβερεστ δεδομένου ότι ηττήθηκε 3-1 από την Τραμπζονσπόρ στο ΟΑΚΑ.

Επίσης υπάρχει και η μάχη του Απόλλωνα Λεμεσού που κοντράρεται με την Αϊντχοφεν του Κώστα Μήτρογλου στα play offs του Europa. Οι Ολλανδοί νίκησαν 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία κάτι που σημαίνει πως η Κύπρος θα μείνει με μόλις έναν εκπρόσωπο στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η βαθμολογία της UEFA

UEFA RankingΠΑΟΚΑΕΚποδόσφαιροΒαθμολογία UEFAΟλυμπιακός