Αθλητισμός|29.08.2019 23:35

Αμπέλ Φερέιρα: «Ενας πολύ σκληρός αποκλεισμός για όλους μας»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από την Σλόβαν Μπρατισλάβας και ο Αμπέλ Φερέιρα, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης αναφέρθηκε τόσο στα όσα έγιναν για να φτάσει ο Δικέφαλος σε μια άνευ αντικρίσματος νίκη με 3-2.

Αρχικά, ο Πορτογάλος σχολίασε: «Η απογοήτευση μας είναι τεράστια. Μας συνέβη αυτό που δεν θέλαμε. Με το πρώτο σουτ από τα 40 μέτρα κατάφεραν να πετύχουν γκολ. Είχαμε προετοιμαστεί για το αν η Σλόβαν εμφανιζόταν με αμυντική πεντάδα. Γι' αυτό και πλαγιοκοπήσαμε την αντίπαλη άμυνα, κάτι που λειτούργησε καλά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που ήμασταν πιο επιθετικοί, αλλά και άτυχοι, αφού για αρκετά λεπτά παίζαμε με 10.

Στην πρώτη αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος η Σλόβαν κέρδισε κόρνερ και πέτυχε το δεύτερο γκολ. Ουσιαστικά η πρόκριση δεν χάθηκε σήμερα, αλλά στο πρώτο παιχνίδι. Πετύχαμε τρία γκολ, αλλά δεχτήκαμε δύο και δε θα πρέπει να συμβαίνει αυτό! Επρεπε να δείξουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο πρώτο ματς και να αποφύγουμε το γκολ που μας στέρησε στην ουσία την πρόκριση. Ρισκάραμε μετά το γκολ που δεχτήκαμε, δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, οι επιθετικοί μας δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν, αλλά όλοι μαζί αγωνιζόμαστε, όλοι μαζί κερδίζουμε και χάνουμε και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε όλα τα παιχνίδια του ως τώρα έχει δεχτεί γκολ, σχολίασε: «Αναρωτιέμαι σαν προπονητής τι θα μπορούσα να είχα κάνει για να αποφύγουμε το γκολ που δεχτήκαμε στη Σλοβακία. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για ένα γκολ που μπαίνει από τα 40 μέτρα. Δεν είναι όμως μόνο θέμα τακτικής. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μας πληγώνει όλο αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις όλους τους παράγοντες.

Ευθύνη μας είναι να διορθώσουμε την αδυναμία μας στο αμυντικό κομμάτι στις στατικές φάσεις, κάτι που το είχα διαπιστώσει και την περσινή σεζόν. Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό. Ο Πασχαλάκης μας κράτησε μέσα στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του. Δεν πρέπει να ρίχνουμε κάπου την ευθύνη, ούτε στους επιθετικούς για τις χαμένες ευκαιρίες, ούτε στους αμυντικούς μας. Ήμασταν άτυχοι που για αρκετά λεπτά στο τέλος παίζαμε με μείον έναν παίκτη. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε παραπάνω γκολ».

Για την επόμενη ημέρα: «Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά λύσεις. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος και είναι λογικό πως υπάρχει απογοήτευση που δεν θα βρίσκεται στους ομίλους. Όλοι πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και θα βρούμε εσωτερικά τις λύσεις για να καλύψουμε τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί με τους τραυματισμούς παικτών». 

Για το κλίμα και το τρόπο με τον οποίο αυτό θα αλλάξει: «Είναι ένα πολύ σκληρός αποκλεισμός, για όλους μας. Για τους παίκτες, τους φιλάθλους, την διοίκηση, για μένα, για όλους συνολικά. Θα καταλαβαίνατε αυτό που σας λέω, αν βρισκόσασταν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα. Επικρατούσε σιωπή. Ηταν πολύ σκληρό για μας.

Η ζωή έχεις νίκες, χαρές αλλά και λύπες. Είμαι εδώ για να φέρω επιτυχίες στον σύλλογο. Στις μεγάλες ομάδες, όλοι κερδίζουν μαζί και όλοι χάνουν μαζί. Την επόμενη μέρα, δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις από το να σηκωθείς την επόμενη μέρα και να δουλέψεις».

ΠΑΟΚποδόσφαιροΣλόβαν ΜπρατισλάβαςEuropa LeagueΑμπέλ Φερέιρα