Αθλητισμός|20.11.2018 17:38

Ποντάρει στο CAS η ΑΕΚ για επιστροφή του -3

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η σκέψη υπήρχε από τη μέρα της αναγγελίας της ποινής. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε για τα επεισόδια στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό με την αφαίρεση τριών βαθμών και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών, ποινή που κρίθηκε ως εξοντωτική από τα μέλη της.

Στην ΑΕΚ υπήρχε έντονο αίσθημα αδικίας, που κορυφώθηκε έπειτα από τη γνωστοποίηση για τα επεισόδια στο ματς κυπέλλου του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή (τιμωρία με πρόστιμο) και οδηγεί στο CAS για δικαίωση και επιστροφή των βαθμών.

Αυτή η διαφορετική προσέγγιση των δύο υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα της ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης, είναι το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ στο CAS. Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως θα προκαλέσουν αίσθηση τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που θεωρούν, πως υπήρξαν στα σκεπτικά των αποφάσεων. Ετσι, εκτιμούν πως δεν θα μπορεί να σταθεί η δική τους ποινή και θα επιστραφούν οι βαθμοί.

Πόσο εύκολο είναι να ανατραπεί αυτή η απόφαση, δεν μπορεί να το πει κάποιος με σιγουριά. Στην ΑΕΚ έχουν ρυθμίσει όλες τις διαδικασίες για την προσφυγή της, αν και είναι ακόμα άγνωστο πότε θα υπάρξει ημερομηνία εκδίκασης. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ επιχείρησε την προσωρινή αναστολή της ποινής της μέχρι την εκδίκαση, αλλά το αίτημα της δεν έγινε δεκτό.

CASΑΕΚSuper League 1