Αθλητισμός|01.09.2019 18:04

Formula 1: Πρωτιά Λεκλέρκ και νίκη της Ferrari μετά από 20 αγώνες!

Newsroom

Την πρώτη νίκη της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Σαρλ Λεκλέρκ στην πίστα του Βελγίου. Ο Μονεγάσκος πιλότος ήταν εντυπωσιακός και οδήγησε τη Ferrari στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά έπειτα από 20 αγώνες! Εγινε μάλιστα ο 108ος οδηγός στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού που κερδίζει σε γκραν πρι της F1.

Ο Λεκλέρκ εκκίνησε καλά κι έμεινε μπροστά αλλά πίσω του έγιναν μάχες μεταξύ Φέτελ και Χάμιλτον αλλά και συγκρούσεις. Ο Φερστάπεν άργησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα να μείνει πίσω. Και στην πρώτη στροφή ο Ολλανδός καθυστέρησε να φρενάρει κι έπεσε πάνω στον Ράικονεν, του οποίου ουσιαστικά κατέστρεψε τον αγώνα. Λίγο αργότερα όμως κι ο ίδιος αποχώρησε λόγω μπαταρίας.

Την ίδια ώρα στη μάχη για την κορυφή ο Φέτελ, λόγω πιτς, βρέθηκε μπροστά από τον Λεκλέρκ που προσπέρασε τον Γερμανό όπως και οι Χάμιλτον και Μπότας. Η τριάδα Λεκλέρκ, Χάμιλτον, Μπότας έμεινε απαράλλαχτη μέχρι τέλους παρά την πίεση του Αγγλου προς τον Μονεγάσκο, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Φέτελ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Αλμπον, Πέρες, Κβίατ, Χούλκενμπεργκ, Γκασλί και Στρολ.

T

Formula 1FerrariGP ΒελγίουMercedesΣεμπάστιαν ΦέτελΛιούις ΧάμιλτονΣαρλ Λεκλέρκ