Αθλητισμός|21.11.2018 00:14

Nations League: Γκολ και ασίστ ο Πρίγιοβιτς

Αλέξανδρος Λοθάνο

Σουηδία, Σκωτία, Σερβία και Κόσοβο πανηγύρισαν την άνοδό τους, στην αυλαία της φάσης ομίλων του Nations League. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ και έδωσε ασίστ στη νίκη – ανόδου της Σερβίας επί της Λιθουανίας, ενώ τη νίκη – άνοδο της Σουηδίας κόντρα στην Ρωσία σφράγισε ο Μάρκους Μπεργκ.

Η Κύπρος πλήρωσε την κακή της πορεία και, ως η χειρότερη τρίτη, υποβιβάστηκε από την League C στην League D, με δεδομένο ότι η Αλβανία, ούσα στον πρώτο όμιλο με τρεις ομάδες, δεν μπορούσε να υποβιβαστεί, λόγω… άνισης σύγκρισης στους βαθμούς.

Μετά το φινάλε της φάσης ομίλων του πρώτου Nations League της ιστορίας, ο απολογισμός είναι ο εξής:

Φάιναλ Φορ για τον τίτλο: Ολλανδία, Ελβετία, Πορτογαλία, Αγγλία. 

Άνοδοι: Ουκρανία, Σουηδία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Δανία (από την League B στην A), Σκωτία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σερβία (από την League C στην B), Γεωργία, Λευκορωσία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ (από την League D στην C). 

Υποβιβασμοί: Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Κροατία (από την League A στην B), Σλοβακία, Τουρκία, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία (από την League Β στην C), Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία και Κύπρος (από την League C στην D).

Στην League A, η Πολωνία πήρε τον βαθμό που χρειάζονταν από την αδιάφορη Πορτογαλία και διατήρησε την θέση της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Euro2020 στέλνοντας την Γερμανία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

League A – 3ος όμιλος (αποτελέσματα): Πορτογαλία – Πολωνία 1-1 (34’ Αντρέ Σίλβα – 66’ πέν. Μίλικ)

League A – 3ος όμιλος (βαθμολογία): ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 8 β. (4 αγ.), Ιταλία 5 (4), Πολωνία 2 (4)

Στην League Β, η Σουηδία χρειάζονταν μόνο νίκη επί της Ρωσίας και την εξασφάλισε χάρη και σε γκολ του Μάρκους Μπεργκ (2-0), πανηγυρίζοντας την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο και την άνοδο στην League A.

League Β – 2ος όμιλος (αποτελέσματα): Σουηδία – Ρωσία 2-0 (41’ Λίντελοφ, 72’ Μπεργκ)

League Β – 2ος όμιλος (βαθμολογία): ΣΟΥΗΔΙΑ 7 (4), Ρωσία 7 (4), Τουρκία 3 (4)

Στην League C, η Σκωτία σε ένα ματς – θρίλερ επικράτησε 3-2 του Ισραήλ (βασικός και αρχηγός ο Μπίμπρας Νάτχο του Ολυμπιακού) και πανηγύρισε την άνοδο, όπως και η Σερβία στον όμιλό της, με το 4-1 επί της Λιθουανίας.

League C – 1ος όμιλος (αποτελέσματα): Σκωτία – Ισραήλ 3-2 (34’, 43’, 64’ Φόρεστ – 9’ Καγιάλ, 75’ Ζάχαβι)

League C – 1ος όμιλος (βαθμολογία): ΣΚΩΤΙΑ 9 (4), Ισραήλ 6 (4), Αλβανία 3 (4)

League C – 4ος όμιλος (αποτελέσματα): Σερβία – Λιθουανία 4-1 (51’ αυτ. Ζούλπα, 58’ Μίτροβιτς, 71’ Πρίγιοβιτς, 74’ Λιάγιτς – 64’ Πετραβίτσιους), Μαυροβούνιο – Ρουμανία 0-1 (44’ Τουκουντεάν)

League C – 4ος όμιλος (βαθμολογία): ΣΕΡΒΙΑ 14 (6), Ρουμανία 12 (6), Μαυροβούνιο 7 (6), Λιθουανία 0 (6)

Στην League D, τέλος, το εξαιρετικό Κόσοβο έβαλε το κερασάκι στο πολύ καλό του Nations League με τεσσάρα επί του Αζερμπαϊτζάν, πανηγυρίζοντας πρωτιά και άνοδο στην League C.

League D – 3ος όμιλος (αποτελέσματα): Μάλτα – Νησιά Φερόε 1-1 (4’ Κορμπολάν – 3’ Γιένσεν), Κόσοβο – Αζερμπαϊτζάν 4-0 (2’, 50’, 76’ Ζένελι, 61’ Ραχμάνι)

League D – 3ος όμιλος (βαθμολογία): ΚΟΣΟΒΟ 14 (6), Αζερμπαϊτζάν 9 (6), Νησιά Φερόε 5 (6), Μάλτα 3 (6)

ΣερβίαΑλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςNations League