Αθλητισμός|03.09.2019 17:15

Το παρασκήνιο για τη μη τιμωρία Κουμπαράκη και το VAR που... δεν σώζει τους διαιτητές

Newsroom

Η πλέον πολυσυζητημένη διαιτησία στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ήταν αναμφίβολα εκείνη του αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης κι αυτό όχι μόνο για το πέναλτι-μαρς που δεν πήραν οι Αρκάδες, αλλά και για το γεγονός ότι παρότι ο Κουμπαράκης πήγε στο μόνιτορ για να δει τη φάση, δεν του δόθηκε ποτέ το σωστό ριπλέι, με αποτέλεσμα να μη δείξει και την παράβαση. 

Βεβαίως η εσχάτη των ποινών έπρεπε να δοθεί από την ίδιο και χωρίς τη βοήθεια του VAR κι αυτός ήταν ο λόγος που, όπως αποκάλυψε το SDNA, πήρε παραπεμπτικό βαθμό από τον παρατηρητή Σταύρο Φλώτσιο. Παρά το 7.9 όμως, ο Θρακιώτης ρέφερι πήρε σερί ορισμό, καθώς εκτέλεσε χρέη VAR στην αναμέτρηση Βόλος-Άρης

Ο βασικός λόγος που δεν... ξεκουράστηκε έστω για ένα μικρό διάστημα ο Κουμπαράκης, είναι ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά η ΚΕΔ, μιας και για τις δύο πρώτες αγωνιστικές υπήρχαν μόλις 14 διαθέσιμοι πιστοποιημένοι διαιτητές για το VAR. Από τους συνολικά 16 πιστοποιημένους σε σύνολο 26 που έχει ο πίνακας, δεν υπολογίζονται οι Κοτσάνης και Γκορτσίλας που δεν πέρασαν τα τεστ λόγω τραυματισμού. 

Διαβάστε περισσότερα στο Sdna.gr

διαιτησίαΚΕΔVARΓιώργος ΤζοβάραςΣτέφανος ΚουμπαράκηςSuper League 1